گروههای مسلح پیشین جمهوری دموکراتیک کنگو مخالفت خود را با خروج زودهنگام نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل متحد از این کشور اعلام کردند.
گروههای مسلح پیشین در دو استان اشوبزده کیووی شمالی و کیووی جنوبی در شمال شرقی جمهوری دموکراتیک کنگو که به منظور بهبود اوضاع امنیتی این منطقه توافق نامه های گوما را با دولت امضا کرده اند، اعلام کردند با درخواست دولت کنگو که خروج زوهنگام کلاه ابیهای سازمان ملل متحد را از خاک این کشور خواستار شده است مخالف هستند. نمایندگان گروههای مسلح پیشین این دو استان ناامن در بیانیه ای که روز یکشنبه در گوما، مرکز استان کیووی شمالی منتشر شد، اعلام کردند اوضاع امنیتی در مناطق شرقی کنگو همچنان شکننده است و خروج نیروهای صلحبان سازمان ملل متحد از کنگو می تواند شرایط امنیتی را وخیمتر کند.
در این بیانیه امده است خروج زودهنگام نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل متحد از کنگو، نیروهای مسلح دولتی این کشور را از یک پشتوانه تدارکاتی بزرگ محروم خواهد کرد.
در حال حاضر نیروهای ارتش کنگو در تلاشهای خود برای برقراری امنیت و ثبات در شرق این کشور از حمایت کلاه ابیهای سازمان ملل متحد بهره مند هستند. گروههای مسلح پیشین جمهوری دموکراتیک کنگو در بیانیه خود هشدار دادند اگر پیش از خروج نیروهای بین المللی از کنگو تدابیر مناسبی اتخاذ نشود این احتمال وجود دارد که مناطق شرقی کشور به ویژه استانهای کیووی شمالی و جنوبی بار دیگر دستخوش درگیری و خشونت شود و شاید حتی این منطقه به یک سومالی جدید تبدیل شود به ویژه اینکه نیروهای دموکراتیک ازادیبخش رواندا و دیگر گروههای مسلح مستقر در منطقه که هنوز به روند صلح و تثبیت اوضاع کشور ملحق نشده اند، از زمین گذاشتن سلاحهایشان خودداری می کنند. از سالها پیش گروههای مسلح محلی و خارجی با اقدامات خشونت امیز خود برضد غیر نظامیان در دو استان کیووی شمالی و جنوبی در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو محیط رعب و وحشت ایجاد می کنند.
منطقه کیووی شمالی پیش از این نیز دو بار از سال هزار و نهصد و نود و شش تا هزار و نهصد ونود وهفت و ازسال هزار ونهصد و نود وهشت تا سال دو هزار و سه دستخوش جنگ داخلی بود و اوضاع امنیتی و انسانی دیگر مناطق جمهوری دموکراتیک کنگو از جمله کیووی جنوبی را به شدت تحت تاثیر قرار داد.
در بیانیه گروههای مسلح پیشین کنگو امده است اوضاع امنیتی حاکم بر دو استان کیووی شمالی و جنوبی و همچنین استان اورینتال همچنان نگران کننده است و حتی در این اواخر چند گروه شبه نظامی بار دیگر نیروهای خود را سازماندهی کرده و فعالیتهای خود را از سر گرفته اند.
برخی دیگر از گروههای فشار در جمهوری دموکراتیک کنگو نیز از چندی پیش نگرانی خود را از اوضاع امنیتی حاکم بر مناطق شرقی کشور اعلام کرده و درباره پیامدهای احتمالی خروج زودهنگام کلاه ابیهای سازمان ملل متحد از خاک کنگو هشدار داده اند. به گزارش خبرگزاری شینهوا از کینشاسا، دولت جمهوری دموکراتیک کنگو اوایل سال دو هزار و ده خواستار ان شد که نیروهای سازمان ملل متحد حداکثر تا سی ام ژوئن سال دو هزار و یازده به تدریج خاک کنگو را ترک کنند.