ليبي روز پنجشنبه گذشته عليرغم تلاشهاي مخالف شمار زيادي از سازمانهاي غيردولتي، عضو شوراي حقوق بشر سازمان ملل شد.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه فرانسوي "لوموند "، عضويت ليبي در شوراي حقوقبشر سازمان ملل متحد در حالي صورت گرفت كه حدود 37 سازمان و نهاد مدافع حقوق بشر روز پنجشنبه گذشته از 192 كشور عضو سازمان ملل خواستند تا با عضويت ليبي در شوراي حقوقبشر اين سازمان واقع در ژنو موافقت نكنند.
اين سازمانهاي مخالف معتقدند كه ليبي شايستگي لازم براي حضور در يك ارگان حقوق بشري را ندارد.
"معمر قذافي " رهبر ليبي روز پنجشنبه گذشته با كسب 155 رأي موافق در مجمع عمومي سازمان ملل، عضويت شوراي حقوق بشر را به دست آورد و به اين ترتيب يكي از 14 عضو اين شورا شد.
نامزدهاي عضويت در شوراي حقوق بشر سازمان ملل بايد براي عضويت در اين شورا 96 رأي كسب ميكردند.
شوراي حقوق بشر 47 عضو دارد كه اعضا آن از ميان پنج حوزه جغرافيايي انتخاب مي شوند.
طبق اين تقسيم بندي 13 كرسي براي آفريقا، 13 كرسي براي آسيا، 6 كرسي براي اروپاي شرقي، 8 كرسي براي آمريكاي لاتين و كارائيب و 7 كرسي براي اروپاي غربي و سايرين در نظر گرفته شده است.
در انتخابات روز پنجشنبه 4 كشور آسيايي مالزي، مالديو، قطر و تايلند براي 4 كرسي حوزه آسيا نامزد شده بودند.
اين در حالي است كه از حوزه آفريقا آنگولا، ليبي، موريتاني و اوگاندا؛ از آمريكاي لاتين و كارائيب، اكوادور و گواتمالا؛ از حوزه اروپاي شرقي، لهستان و مولداوي؛ و از حوزه اروپاي غربي و سايرين نيز سوئيس و اسپانيا نامزد شده بودند.
عضويت در شوراي حقوق بشر براي تمامي اعضاي سازمان ملل آزاد است و هر يك از اعضا در صورت كسب رأي مجمع ميتوانند براي دو دوره متوالي 3 ساله عضو اين شورا باشند.
شماري از كشورها از جمله آمريكا ليبي را از ناقضان حقوق بشر ميدانند و رياست آن بر كميسيون حقوق بشر را مضحك ميخوانند.
شوراي حقوق بشر سازمان ملل متحد يكي از نهادهاي سازمان ملل و از اركان فرعي مجمع عمومي ملل متحد است كه وظيفه آن نشان دادن موارد نقض حقوق بشر ميباشد.
اين شورا همزمان با انحلال كميسيون حقوق بشر سازمان ملل متحد ايجاد شد.