وزيرامورخارجه زيمبابوه،اظهار داشت: کشورهايي که ايران را به خاطر دستيابي به انرژي هستهاي براي اهداف صلح آميز،مورد انتقاد قرار ميدهند خود نه تنها انرژي هستهاي دارند بلکه سلاحهاي هستهاي و کشتار جمعي در اختيار دارند.
"سيم باراشه مومبر گوگني" در حاشيه اجلاس وزراي گروه 15 در جمع خبرنگاران با بيان اين مطلب،تاکيد کرد: اينکه جامعه بينالمللي نسبت به برنامه هستهاي ايران براي اهداف صلح آميز حساس است دليل موجهي نيست،زيرا کشورهاي غربي که جامعه بينالمللي را تشکيل ميدهند در واقع يک اقليت هستند و در مقابل، کشورهاي در حال توسعه اکثريت را تشکيل ميدهند.
وي خاطرنشان کرد:در واقع ما جامعه بينالمللي را تشکيل مي دهيم و نبايد تنها بر اين اقليت تمرکز داشت زيرا براساس قوانين بينالمللي همه کشورها حق دستيابي به فنآوري صلح آميز هستهاي را دارند.
اين ديپلمات زيمباوه اي،تصريح کرد: موضع معاهده NPT درمورد منع اشاعه سلاحهاي هستهاي بسيار روشن است و بايد از سوي کشورهاي عضو اين معاهده رعايت شود.
وزير امور خارجه زيمباوه با اشاره به برگزاري اجلاس گروه 15 در تهران، خاطرنشان کرد: گروه 15 براي اهداف خاصي از سوي کشورهاي درحال توسعه تشکيل شده است. اين کشورها تلاش ميکنند چالشهاي اقتصادي و اجتماعي موجود به ويژه مسائلي را که از سوي برخي از کشورهاي غربي به کشورهاي در حال توسعه تحميل مي شود، مورد بررسي قرار دهند.
سيم باراشه مومبر گوگني، افزود: برخي از کشورهاي غربي به خود اجازه ميدهند که منابع موجود در کشورهاي درحال توسعه را تحت کنترل خود در آورند به همين دليل کشورهاي در حال توسعه بايد در کنار يکديگر جمع شوند تا بتوانند همکاريهاي اقتصادي با يکديگر داشته باشند.
وزير امور خارجه زيمباوه با اشاره به محدوديت هايي بر سر راه کشورهاي گروه 15 تاکيد کرد: يکي از محدوديتهاي موجود، برقراري ارتباط و منابع لازم در اين رابطه است. همانطور که ميدانيد کشورهاي غربي از ارتباط جمعي به عنوان ابزاري براي تسلط جهاني استفاده ميکنند.
وي با اشاره به تسلط کشورهاي غربي بر رسانه هايي مانند بي بي سي و سي ان ان گفت: کشورهاي در حال توسعه داراي چنين ابزاري نيستند و هر آنچه را که اين رسانهها يعني کشورهاي غربي نشان ميدهند را تماشا ميکنند. رسانهها ميتوانند مواضع و ديدگاههاي کشورها را به ديگران اعلام کنند.