مهاجران غيرقانوني آفريقاي جنوبي و زيمبابوه اي در تلاشند تا با شرايط جديدي که در عرصه سياسي و اقتصادي انگليس پديد آمده است، هرچه سريعتر اين کشور را ترک کنند.
در سال هاي اخير بسياري از افرادي که از آفريقاي جنوبي و زيمبابوه مهاجرت کرده اند، غالبا سفيد پوستاني هستند که به دليل افزايش جرم و جنايت در اين کشور به استراليا، انگليس، نيوزيلند و آمريکا رفته اند.
آنها بطور مستقيم، جرم و جنايت در اين کشور را از دلايل اصلي مهاجرت خود عنوان کرده و به ويژه بدرفتاري سياهپوستان حاکم عليه کشاورزان سفيد پوست در اين دو کشور آفريقايي را يکي از دلايل اصلي مهاجرت خود اعلام مي کنند.
طبق مطالعات سازمان ملل در سال هاي 1998 تا 2000، آفريقاي جنوبي مقام دوم قتل و ضرب
و شتم را در جهان دارا بوده و بر اساس مطالعات جديد نه تنها از اين آمار کاسته نشده، بلکه با روايت هاي زياد، آفريقاي جنوبي در ميان 60 کشور بررسي شده جهان بالا ترين سرانه جرم و جنايت را در جهان دارا است.
از اينرو جرم و جنايت تأثير زيادي بر جامعه داشته است و بسياري از افراد ثروتمند از شهرهاي بزرگ به جوامع محدود و بسته روستايي سفر کرده و امنيت حاشيه شهر را به ناامني مرکز شهرها ترجيح داده و اغلب آنها نيز به خارج از کشور به ويژه انگليس و استراليا مهاجرت کرده اند.
اما تحولات داخلي انگليس و تصميمات دولت اين کشور در يک سال گذشته سرنوشتي را براي اين دسته از مهاجران آفريقايي به انگليس رقم زده است که گرچه آنها زماني اين کشور اروپايي را پناهگاه خود قرار داده بودند، ولي اين بار مايلند به خانه خود برگردند.
انگليس طي سال گذشته قوانين سختي را براي مهاجران آفريقايي به ويژه زيمبابوه اي و آفريقاي جنوبي وضع و اعمال کرد.
دولت آفريقاي جنوبي اين هفته وارد عمل شده و از دولت انگليس خواست تا قوانين مهاجرتي را براي اتباع آفريقاي جنوبي ساکن در آن کشور اروپايي سهل تر کند.
به طور مثال، سازمان هواپيمايي انگليس از سال گذشته ميلادي قوانين مهاجرت اتباع آفريقاي جنوبي و حتي سفر غيردائم آنها به انگليس را محدود و تدابير امنيتي و قوانين کنسولي براي آنها را سخت کرده است به گونه اي که طي يک سال گذشته تنش هاي جزيي نيز ميان دو سيستم کنسولي و مهاجرتي اين کشورها بوجود آمد.
دولت آفريقاي جنوبي در واکنش، ديروز با صدور بيانيه اي از شهروندان مهاجر غيرقانوني خود که در انگليس بسر مي برند خواست با توجه به تغييرات سياسي و اجتماعي جديدي که با انتخابات هفته گذشته در انگليس بوجود آمده است، به خانه خود بازگردند.
با شرايط جديدي که حزب کارگر انگليس در آن کشور ايجاد کرده است، مهاجران غيرقانوني آفريقايي دچار مشکلات عديده اجتماعي شده و در درجه نخست کاريابي براي زيست بهتر را براي آنها غير ممکن کرده است.
حزب کارگر انگليس دو هفته قبل اعلام کرد، از زماني که بر مستند قدرت هستند روند مهاجرت به انگليس نيز سه برابر شده است .
مقامات اين حزب ضمن تاکيد بر اينکه 600 هزار مهاجر غيرقانوني در انگليس مشکل اساسي براي انتخابات و اقتصاد اين کشور بشمار مي آيند، اعلام کردند که مهاجران غير متخصص از جمله مهاجران آفريقاي جنوبي و زيمبابوه را از کشور اخراج مي کنند.
آنها همچنين تصميم گرفته اند، برخي از اين مهاجران را به مناطق کمتر توسعه يافته کشور همچون اسکاتلند که زمينه کار بيشتري دارند، انتقال دهند.
با اين حال، مهاجران آفريقايي و زيمبابوه اي که اقامت دائم انگليس را دارند، معتقدند که حزب کارگر انگليس با طرح هاي عادلانه تر پذيرش مهاجران و نرمش هايي که با مهاجران دارند، بهتر از محافظه کاران آن کشور عمل کرده است.