آفریقا به عنوان فقیرترین قاره جهان حضور چشمگیری در جشنواره فیلم کن امسال دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، فیلم "مردی که فریاد می کشد" ساخته محمد صالح هارون از چاد نخستین فیلم منطقه مرکزی آفریقاست که در 13 سال گذشته به بخش مسابقه راه یافته و برای دریافت جایزه نخل طلایی رقابت می کند. هارون 49 ساله پیش از این با دو فیلم " دارات" و " خداحافظ آفریقا" در جشنواره های جهانی درخشیده بود.
داستان فیلم به یک هتل مخروبه در پایتخت چاد می پردازد. وقتی سرمایه گذاران چینی هتل را می خرند سرپرست پیر استخر هتل را نیز وادار می کنند تا شغل خود را به پسرش واگذار کند.
هارون کارگردان فیلم در گفتگویی در حاشیه جشنواره گفت: خشونت نهادینه شده در سرزمین آفریقا روی همه مسائل از جمله فرهنگ و هنر نیز تاثیر منفی گذارده است. اختلافات بسیاری میان فعالان فرهنگ و هنر قاره وجود دارد که آفریقا را از حضور جدی و موثر در تبادلات فرهنگی جهان باز داشته است.
وی افزود : اختلاف و تضاد میان نسل مبارزان راه استقلال در دهه های گذشته با نسل امروز موجب بروز خشونت و بی ثباتی سیاسی شده است.
این فضای بی ثباتی در آفریقا دستمایه مستندی با عنوان " بندا بیلیلی" نیز قرار گرفته است. مستندی که به زندگی و آثار یک گروه موسیقی خیابانی در کنگو می پردازد. رنو باره و فلوران دلا تولایه کارگردانان مستند " بندا بیلیلی" این فیلم را در بخش دو هفته کارگردانان جشنواره شرکت داده اند.
نکته جالب درباره اعضای این گروه موسیقی آن است که همگی معلول هستند. یکی از اعضای گروه موسیقی در فیلم می گوید: روزی به مشهورترین موسیقیدانان دنیا تبدیل خواهیم شد. تصاویر مستند " بندا بیلیلی"از میان 600 ساعت فیلم گرفته شده طی چند سال گزینش شده اند.
فیلم " زندگی ، با همه این حرفها" ساخته الیور اشمیتز از آفریقای جنوبی نیز دیگر فیلمی است که از قاره سیاه به جشنواره امسال کن راه یافته است.این فیلم که داستان اهالی یک روستای خاک گرفته حومه ژوهانسبورگ را روایت می کند در بخش نوعی نگاه به نمایش در می آید.