رئیس هیئت شورای امنیت سازمان ملل متحد که به جمهوری دموکراتیک کنگو سفر کرده است اعلام کرد ماموریت نیروهای صلحبان بین المللی در کنگو اواخر ماه مه تمدید خواهد شد.
ژرار ارو، نماینده فرانسه و رئیس هیئت اعزامی شورای امنیت سازمان ملل متحد به جمهوری دموکراتیک کنگو، در کنفرانسی مطبوعاتی در کینشاسا اعلام کرد در دیدار با مقامات دولتی کنگو، اعضای جامعه مدنی، نمایندگان سازمانهای غیر دولتی و سازمانهای بین المللی بشردوستانه مستقر در کنگو، درباره اوضاع امنیتی این کشور و پیامدهای احتمالی خروج کلاه ابیهای سازمان ملل متحد از این کشور گفتگو و تبادل نظر کرده است. رئیس هیئت اعزامی شورای امنیت به کنگو تاکید کرد بدون شک نیروی صلحبان سازمان ملل قصد ندارد برای همیشه در خاک کنگو بماند اما به گونه ای عمل کند که پس از خروج این نیروها،اوضاع ارام و باثباتی در کنگو برقرار باشد.
وی افزود در شرایط کنونی اوضاع امنیتی در کنگو شکننده است بنابراین لازم است که نیروی پاسدار صلح سازمان ملل متحد در این کشور بماند. ژرار ارو تصریح کرد کار خروج نیروهای صلحبان بین المللی از خاک کنگو باید به طور تدریجی و زمانی صورت گیرد که از برقراری صلح و ثبات در کنگو اطمینان داشته باشیم.
وی تاکید کرد ما نمی خواهیم جدول زمانی تصنعی تهیه کنیم بلکه قصد داریم بر اساس واقعیتهای امنیتی موجود در کنگو درباره ماندن یا خروج نیروی صلحبان بین المللی از این کشور تصمیم گیری کنیم.
ژرار ارو دیدار و گفتگوهای خود را با مسئولان دولت کنگو و نمایندگان جامعه مدنی این کشور بسیار سازنده توصیف کرد. مسئولان سازمان ملل معتقدند شورای امنیت و دولت جمهوری دموکراتیک کنگو باید در مذاکرات اتی خود جنبه بشردوستانه حضور نیروهای کلاه ابی بین المللی را در این کشور افریقایی مد نظر قرار دهند.
مسئولان سازمان ملل می گویند نیروی صلحبان بین المللی باید در خاک جمهوری دموکراتیک کنگو باقی بماند تا اینکه یک نیروی امنیتی قوی، منظم ، کارامد و سازماندهی شده که توانایی کنترل اوضاع و حفاظت از جان غیر نظامیان را داشته باشد در این کشور تشکیل شود.
هیئت شورای امنیت سازمان ملل متحد در مدت اقامت در کینشاسا پایتخت جمهوری دموکراتیک کنگو با جوزف کابیلا رئیس جمهور ، ادولف موزیتو نخست وزیر، اعضای پارلمان این کشور، نمایندگان نهادهای بشردوستانه فعال در کنگو، مسئولان نیروی صلحبان سازمان ملل متحد و همچنین نمایندگان جامعه مدنی در این کشور درباره اوضاع امنیتی و همچنین عملکرد نیروهای کلاه ابی سازمان ملل متحد در این کشور گفتگو و تبادل نظر کرده است. نیروی صلحبان سازمان ملل متحد در کنگو در حال حاضر شامل بیست و دو هزار سرباز، مامور پلیس و نیروی غیر نظامی است.
نیروی صلحبان سازمان ملل متحد در کنگو به درخواست جوزف کابیلا رئیس جمهور این کشور باید پیش از سپتامبر سال دو هزار و یازده خاک این کشور را ترک کند این در حالی است که شورای امنیت تلاش می کند به گونه ای عمل کند که با خروج نیروهای صلحبان بین المللی از خاک کنگو بیش از یک میلیون شهروند اسیب پذیر کنگو با خطرات و خشونتهای فرقه ای مواجه نشوند. به گزارش خبرگزاری شینهوا، بسیاری از کشورهای افریقایی و حتی گروههای مسلح پیشین جمهوری دموکراتیک کنگو مخالفت خود را با خروج نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل متحد از این کشور اعلام کرده اند چرا که به گفته انها اوضاع امنیتی در مناطق شرقی کنگو همچنان شکننده است و خروج نیروهای صلحبان سازمان ملل متحد از کنگو می تواند شرایط امنیتی را وخیمتر کند.