به گزارش مرکز خبر و اطلاعرسانی جامعهالمصطفی، وی، ضمن اظهار تمایل برای یادگیری زبان فارسی، اظهار داشت: »اختلاف در زبان، از نشانههای قدرت خداوند میباشد. باریتعالی به وسیلة زبان و قلم، به انسان آنچه نمیدانست، آموخت».
ایشان عنوان کرد: «هنگام سخن راندن از دانش، باید اهمیت عالم را هم در نظر بگیریم. گرچه میتوان اهمیت علما را بیشتر از شأن علم دانست، زیرا علما علت پدیدآورندة دانش هستند».
رهبر حرکت اسلامی نیجریه، از نامگذاری روزی در سال برای شهید مطهری ابراز خرسندی و بیان کرد: «ایشان عمر خویش را صرف خدمت به دانش نمود. شهید مطهری، در ابتدای کودکی، نزد پدرش تعلیم دید و آن گاه برای ادامة تحصیل به مشهد و سپس قم مهاجرت نمود».
وی شهید مطهری را شهید قلم و تفکر اسلامی نامید و ابراز کرد: «ایشان به دلیل مسائل سیاسی شهید نشد، بلکه عاملان شهادت او کمونیستهایی بودهاند که در لباس معنوی و با نام گروه فرقان، پاسخ قلمفرسایی ایشان را با سلاح گرم دادند».
ایشان اضافه کرد: «استاد مطهری شاهد زندهای بود از شمعی که آب میشود تا دیگران از نور آن بهره ببرند. پس از شهادت ایشان و ماندگاری او در افکار آزاداندیشان دنیا، دشمنان او به اشتباه خود پی بردند».
حجتالاسلام زکزکی، خطاب به طلاب و دانشجویان ساکن در ایران، گفت: «شاید بسیاری از دانشپژوهان معتقد باشند که هدف از یادگیری، دستیابی به شغلی مناسب برای زندگی بهتر است، ولی باید دانست که دانشجویان خدمتگزاران خداوند هستند و دانشاندوزی، عبادت به شمار میرود».
وی، با بیان این که دانشاندوزی، هدف است، نه وسیلهای برای هدف، عنوان نمود: «همان گونه که قلم در خدمت نویسنده قرار میگیرد، شما هم باید خود را در خدمت خداوند بدانید. تنها از این راه میتوانید موقعیت خود را در ایام تحصیل و پس از آن مساوی بپندارید».
ایشان، در ادامه، نمونهای بیان و ابراز نمود: «نجار برای استفاده از چوب، به ناچار، آن را صیقل میدهد و زیادة چوب را برای استفادة بهینه، در کناری جمعآوری میکند. آیا میتوان گفت که هدف نجار از نجاری، جمعآوری زیادههای چوبهاست؟!»
رهبر حرکت اسلامی نیجریه، با بیان این که دنیا در پی آخرت است، اظهار داشت: «هر کس به دنبال اهداف بزرگ میرود، اهداف کوچکتر محقق میشوند، ولی هر کس جزییات را دنبال کند، هرگز به اهداف عالی دست نخواهد یافت».
رهبر حرکت اسلامی نیجریه، دربارة تأثیر انقلاب اسلامی ایران بر شخصیت خود عنوان نمود: «در هنگام انقلاب، من در ایران بودم و آن حماسهها را با چشم خود دیدهام. با خود اندیشیدم که تنها راه انتقال دستآورد بزرگ ملت ایران به مردم نیجریه، انقلاب درونی در خویش است تا انقلاب ایران را در عمل به مردم کشورم معرفی کنم».
وی ادامه داد: «هر کس خود را ابزاری برای رسیدن به اهداف والای خود قرار دهد، چه به شهادت برسد و چه به موفقت دنیوی، پیروز شده است. حرکت اسلامی ما در نیجریه، به دلیل این دیدگاه به سرانجام رسید». - يکشنبه 19 ارديبهشت 1389