ادولف موزیتو نخست وزیر جمهوری دموکراتیک کنگو و مسئولان نهادهای مبارزه با ایدز سازمان ملل متحد درباره راهبردهای جدید موثر در مبارزه با ایدز گفتگو کردند.
نخست وزیر جمهوری دموکراتیک کنگو با میشل سیدیبه مدیر اجرایی برنامه مشترک مبارزه با ایدز سازمان ملل متحد و تورایا احمد عبیده مدیر اجرایی صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در نشستی مشترک در کینشاسا درباره پیشرفتهایی را که این کشور افریقایی در زمینه مبارزه با ایدز کسب کرده است مورد ارزیابی قرار دادند و راههای جدید مبارزه با این بیماری مهلک و همه گیر را بررسی کردند. به همین مناسبت دولت کنگو تعهد کرد در چارچوب تلاشهای جامعه بین المللی برای تحقق اهداف هزاره توسعه با این دو نهاد وابسته به سازمان ملل متحد در زمینه مبارزه با ایدز همکاری کند. در نشست نخست وزیر کنگو و مسئولان مبارزه با ایدز سازمان ملل متحد بر ضرورت اجرای تدابیر و راهکارهای مناسب برای مقابله با ایدز به ویژه جلوگیری از انتقال ویروس ایدز از مادران به کودکان تاکید شد. میشل سیدیبه مدیر اجرایی برنامه مشترک مبارزه با ایدز سازمان ملل متحد تاکید کرد اگر دولت جمهوری دموکراتیک کنگو به وظایف و تعهدات خود در زمینه پیشگیری از شیوع بیماری ایدز عمل کند، می توان با اجرای روشهای موثر شمار موارد جدید ابتلا به این بیماری را به ویژه در میان نوزادان کاهش داد. این مسئول سازمان ملل متحد اعلام کرد پیشرفتهایی که در کنگو در زمینه مقابله با شیوع بیماری مهلک ایدز و درمان این بیماری حاصل شده است کافی نیست و کارهای انجام نشده زیادی در این زمینه در کنگو وجود دارد. مدیر اجرایی برنامه مشترک مبارزه با ایدز وابسته به سازمان ملل متحد افزود برغم پیشرفتهایی که قاره افریقا در زمینه مبارزه با ایدز انجام داده است، هنوز هم مشکلات،محدودیتها و چالشهایی زیادی در این قاره وجود دارد که مانع از ان می شود که مردم بتوانند به امکانات پیشگیرانه یا مراقبتهای درمانی ضد ایدز دسترسی داشته باشند.
این مسئول بین المللی تصریح کرد در سال دو هزار و هشت حدود چهل و پنج درصد از زنان باردار در افریقا که الوده به ویروس ایدز بودند به مراقبتهای ضد ایدز دسترسی داشتند تا بلکه این ویروس به کودکانشان منتقل نشود در حالیکه یکسال پیش از ان یعنی در سال دو هزار و هفت شمار این زنان سی و پنج درصد بود.
این مسئول بین المللی خاطر نشان کرد در سالهای اخیر اجرای برنامه های پیشگیری از ایدز و تلاش دولتهای افریقایی برای تسهیل دسترسی به داروهای ضدایدز، موجب جلوگیری از ابتلای دهها هزار نفر به این بیماری مهلک شد اما برغم همه این پیشرفتها، دسترسی بیماران مبتلا به ایدز در افریقا به داروهای ضدایدز و مراقبتهای درمانی لازم رضایت بخش نیست و افریقاییها در این زمینه باید تلاشهای بیشتری انجام دهند. میشل سیدیبه افزود جامعه بین المللی و به ویژه دولتهای افریقایی باید توجه بیشتری به مبارزه با ایدز در قاره سیاه داشته باشند و به تعهداتی که در گذشته در این زمینه داده اند عمل کنند.
این مسئول بین المللی با تاکید بر اینکه حدود دو سوم مبتلایان به بیماری ایدز در حال حاضر در کشورهای افریقایی زندگی می کنند خاطر نشان کرد ما از همه فعالان بخش بهداشت در جهان درخواست می کنیم که از هر فرصتی برای اگاه سازی و اطلاع رسانی بیشتر در پیشگیری از ابتلا به ایدز و مبارزه با این بیماری همه گیر استفاده کنند. مسئولان نهادهای مبارزه با ایدز سازمان ملل متحد از دوشنبه پیش برای بررسی پیشرفتهای مبارزه با ایدز در کنگو و نیازهای این کشور برای مقابله با این بیماری به کینشاسا سفر کرده اند.