زندانهاي نيجريه پر از افرادياست كه مردم را به خرافات تشويق ميكنند
جثه كوچك و نحيف «گودوين اوكن» به خوبي نشان ميدهد چه عذابي را تحمل كرده است. پشت او پر از خراشهاي سفيد رنگ است؛ بعضي بر اثر ضربه بوده و بعضي ديگر با سيگار سوزانده شدهاند. همين نشانههاي خجالت روي پيشانياش هم ديده ميشود.
گودوين از دهكده «اكت» يكي از پسركهاي هفت سالهاي است كه توسط زن جادوگر عذاب كشيده و بارها داغ زده شده است؛ تنها يكي از هزاران كودكي كه به دليل فقر و جهل به جادوگراني سپرده ميشوند تا طلسم بدبختي را از خانواده دور كنند.
عموي گودوين، او و مادربزرگش را به همراه جسد موميايي شده مادرش در اتاقي حبس كرده بود چرا كه گمان ميكرد اين دو نفر با استفاده از طلسم و جادو، مادر را به قتل رسانده اند. مادربزرگ خيلي زود از مهلكه فرار كرده بود و از آن زمان خبري از او در دسترس نيست اما گشت پليس، گودوين را با شرايط بحراني پيدا كردند.
مسئول نگهداري و حمايت از حقوق كودكان در اين منطقه جنوبي نيجريه درباره داستان اين پسرك چنين ميگويد:«آنها به اميد دريافت پول به خاطر فراري دادن ارواح پليد از جسم گودوين او را شكنجه ميدادند.»
گودوين تنها به اين دليل نجات پيدا كرد كه يك رهگذر ناشناس با شنيدن نالههاي پسر از شكاف ديوار مقداري آب و غذا به او داده بود. تعدادي از اهالي روستا بعد از شنيدن داستان با پليس تماس ميگيرند. ماموران گشت هم با شكستن در، گودوين را به سازمان حمايت از كودكان نيجريه تحويل ميدهند.
او در كنار 200 كودك ديگري كه اتفاقات مشابهي را تجربه كردهاند خيلي زود به حالت طبيعي برگشته و زندگي جديدي را از سر گرفته است. اين بخش از كشور نيجريه كه ميزان بيسوادي و فقر در آن بسيار بالاست همواره مركز طلسم و جادوگري بوده است.
در گذشته، طلسم جادوگرها تنها منحصر به بزرگسالان بود. اما از 10سال گذشته با آمدن پيشوايان مذهبي قلابي به منطقه داستان به كلي تغيير كرد.
اين افراد متقلب كودكان آسيبپذير را به داشتن نيروهاي شيطاني متهم ميكردند. قدم بعدي پيشنهاد فراري دادن روح پليد از جسم تسخير شده كودكان در ازاي دريافت پول بود.
بسياري از خانوادههاي زودباور هم فرزندانشان را به مراكز عبادت ساختگي ميبردند و گاهي تا شش ماه در همان محل رها ميكردند. اين تجارت، با شيوع روز افزون ايدز در اين بخش از آفريقا روز به روز رونق بيشتري گرفته چرا كه هر روز به تعداد كودكاني كه والدين شان را از دست دادهاند افزوده ميشود. به شكل سنتي خانوادههاي پرجمعيت بايد از كودك بازمانده مراقبت كنند.
اما هر چه نرخ فقر و بيكاري بالا ميرود به همان نسبت تعداد اقوامي كه به دنبال بهانه هستند تا از پذيرفتن يك نانخور اضافي سرباز بزنند نيز بيشتر ميشود. در بعضي موارد كودك را سر و ته آويزان ميكنند و آنقدر كتك ميزنند تا به جرم نكرده و استفاده از قدرتهاي جادويي اعتراف كند. بعد از مرگ بيش از 500 نفر به جرم جادوگري و استفاده از طلسم، دولت نيجريه در نهايت وارد عمل شد.
به اين ترتيب زندانهاي دولتي پر از افراد متقلبي شد كه مردم را به خرافات تشويق ميكردند. هر چند بيشتر جنايتها در دهكدههاي دورافتاده و خارج از رادار پليس اتفاق ميافتد.