مديركل سابق آژانس بينالمللي انرژي اتمي و يكي از نامزدهاي احتمالي پست رياست جمهوري مصر با اشاره به اينكه ادامه فشارها بر مردم مصر دير يا زود به انقلاب در اين كشور منجر خواهد شد، درباره آغاز خيزش مردمي هشدار داد.
به گزارش فارس، "محمد البرادعي " رهبر جريان مخالف دولت مصر در اين كشور در گفتوگو با روزنامه ايتاليايي "كورير دلاسرا " درباره آغاز خيزش مردمي در مصر هشدار داد و در عين حال تاكيد كرد كه اگر ضمانتهاي لازم براي برگزاري دموكراتيك انتخابات مصر داده نشود، براي انتخابات رياستجمهوري نامزد نخواهد شد.
وي افزود: در صورتي كه فشار بر ملت با قوانين فوقالعاده و زندان و محروميت از حقوق اساسي در اجتماع ادامه پيدا كند، اين موضوع دير يا زود به انقلاب در مصر منجر خواهد شد.
رئيس جمعيت ملي براي تغيير در مصر ادامه داد: 42درصد از مصريها با روزانه كمتر از يك دلار زندگي ميكنند و 30 درصد از آنان بيسواد هستند، بيكاري و فساد در اين كشور نسبت بالايي دارد و اهتمام بخش زيادي از مردم برطرف كردن نيازهاي اوليه زندگيشان است.
البرادعي تصريح كرد: حتي اگر ثروتمند هم باشي باز هم نميتواني هواي پاكيزه براي زندگي خود بخري و بر آينده خود تسلط داشته باشي، به همين علت است كه من ميگويم كه نظام مصر بهتر است به صورت مسالمتآميز تغييراتي را ايجاد كند.
البرادعي درباره دعوت دولت از وي براي كانديداتوري بر اساس قوانين كنوني گفت: من از مشروعيت دادن به نظام كنوني مصر كه دموكراسي به صورت كامل در آن نيست، خوشحال نميشوم و تا زماني كه ضمانتهاي موجود در تمام نظامهاي دموكراتيك از جمله در مورد اشراف قضايي و نظارت بينالمللي در انتخابات و فرصتهاي برابر [تبليغات] و حق رأي دادن براي مصريهاي خارج از كشور وجود نداشته باشد، در انتخابات شركت نخواهم كرد.
وي با اشاره به اينكه قانون اساسي مصر باب نامزدي كانديداهاي مستقل را بسته است، گفت: اگر ميخواهي از طريق حزب خود نامزد شوي بايد چهار سال صبر كني تا بتواني بعد از چهار سال از تشكيل آن نامزد شوي. وي تنها راه كانديدا شدن را پيوستن به حزب حاكم در مصر دانست و آن را اقدامي سخيف خواند.
مديركل سابق آژانس بينالمللي انرژي اتمي در واكنش به وعدههاي "حسني مبارك " رئيسجمهور مصر درباره تغيير گفت: تغيير به اعتقاد من دموكراسي، آزادي و عدالت اجتماعي است كه مانند درست كردن يك قهوه سريع به دست نميآيد، اما ما نمينشينيم و منتظر نميمانيم.
وي ادامه داد، درست است كه مردم فقير هستند، اما احمق نيستند، هنگامي كه آنها در تظاهرات مورد ضرب و جرح قرا ميگيرند، اين موضوع نشانه تغيير نيست، بلكه اقدامي قرون وسطايي است.
محمد البرادعي درباره قانون فوقالعاده مبارزه با تروريست نيز گفت كه اين قانون نبايد به عنوان دستاويزي براي قلع و قمع آزادي ملت استفاده شود.