کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سفری دوره ای در آفریقا به سر می برد که شامل کنیا، تانزانیا و مجمع الجزایر سیشل خواهد بود.
هدف از این سفر دوره ای اشتون، یافتن راه هایی برای متوقف کردن دزدی دریایی در سواحل سومالی و خلیج عدن است. دفتر اتحادیه اروپا در نایروبی روز سه شنبه در بیانیه ای اعلام کرد اشتون طی روزهای هجدهم تا بیست و یکم ماه مه (بیست و هشتم تا سی و یکم اردیبهشت) از کنیا، تانزانیا و مجمع الجزایر سیشل دیدن خواهد کرد. در این بیانیه آمده است : " کاترین اشتون با اموای کیباکی رئیس جمهور کنیا، رایلا اودینگا نخست وزیر و موسی وتانگولا وزیر امور خارجه این کشور دیدار خواهد کرد ". در ادامه این بیانیه آمده است : " اشتون در نایروبی همچنین با شیخ شریف شیخ احمد رئیس جمهور سومالی دیدار خواهد کرد ". این بیانیه می افزاید دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا در این سفر با رئیس جمهور تانزانیا دیدار خواهد کرد.
اشتون همچنین در سیشل در کنفرانسی منطقه ای در سطح وزیران در خصوص دزدی دریایی شرکت خواهد کرد.
اشتون در این کنفرانس با کشورهای منطقه در خصوص تلاش های مشترک برای نشان دادن واکنشی موثر به چالش های ناشی از دزدی دریایی، شرکت خواهد کرد. اشتون در جریان سفر خود به مجمع الجزایر سیشل و تانزانیا قرار است از یکی از کشتی ها و همچنین یک فروند هواپیمای شناسایی که در عملیات آتالانتا (ماموریت اتحادیه اروپا در مبارزه با دزدی دریایی) شرکت داشته اند، بازدید کند. عملیات آتالاتنا دسامبر دو هزار و هشت میلادی برای کمک به محافظت از کشتی های برنامه جهانی غذا که کمک های غذایی را برای آوارگان سومالی حمل می کردند و همچنین محافظت از کشتی های تجاری که از خلیج عدن و سواحل سومالی عبور می کنند و جلوگیری از دزدی دریایی، آغاز شد. دزدان دریایی سومالی با حملات به کشتی های تجاری در یکی از پر ترددترین مسیرهای دریایی تجاری در غرب اقیانوس هند، سال گذشته بالغ بر شصت میلیون دلار باج دریافت کردند.
بالغ بر بیست و پنج هزار کشتی سالانه از خلیج عدن در نزدیکی سواحل شمالی سومالی عبور می کنند.
این سفر اشتون پس از آن صورت می گیرد که کنیا اعلام کرد این ماه نشستی را با جامعه بین المللی به منظور یافتن راه هایی برای حل و فصل اختلاف بر سر محاکمه دزدان دریایی سومالی برگزار خواهد کرد. کنیا پیشتر اعلام کرده است قصد دارد محاکمه دزدان دریایی سومالی را متوقف کند و به دنبال لغو توافقنامه هایی است که این کشور با چند قدرت دریایی دارد.
کنیا یادداشت تفاهم هایی با اتحادیه اروپا، آمریکا، کانادا، دانمارک، چین و انگلیس برای تحت پیگرد قرار دادن دزدان دریایی دستگیر شده توسط نیروهای دریایی خارجی، امضا کرده است. سومالی از سال هزار و نهصد و نود و یک میلادی دولت مرکزی منسجمی نداشته و در بیست سال گذشته خشونت های زیادی در این کشور منطقه شاخ آفریقا روی داده است، به همین علت است که دزدان دریایی می توانند آزادانه در سواحل این کشور فعالیت کنند. بیش از یکصد و سی حمله دزدان دریایی به کشتی های تجاری امسال در سواحل سومالی گزارش شده است. به گزارش خبرگزاری شین هوا از نایروبی، حملات دزدان دریایی به کشتی های تجاری در سواحل سومالی و خلیج عدن برغم گشت زنی کشتی های جنگی خارجی از جمله سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، اتحادیه اروپا، روسیه، چین، کره جنوبی و هند در این منطقه همچنان ادامه دارد.