معاون سردبير روزنامه الانوار مصر با اشاره به دخالتهاي رژيم صهيونيستي در تقسيم آب رودخانه نيل گفت: دخالت اسرائيل در توافق اخير چهار كشور حوزه رودخانه نيل بخوبي نمايان است.
"علي ابوالخير " در گفتوگو با خبرنگار بينالملل خبرگزاري فارس با اشاره به توافق اخير چهار كشور حوزه رودخانه نيل براي تقسيم آب اين رودخانه و واكنش منفي مصر و سودان در برابر آن گفت: تقسيم آب رودخانه نيل ميان كشورهايي كه رود نيل از آنها سرچشمه ميگيرد و كشورهاي حوزه اين رودخانه بينالمللي يك موضوع قديمي و ريشهدار است.
وي يكي از عوامل تشديد اختلافات ميان كشورهاي حوزه رودخانه نيل را افزايش جمعيت در اين كشورها دانست و گفت: كشورهاي حوزه نيل فقط 680 ميليون متر مكعب از آب اين رودخانه استفاده ميكنند و سهم مصر از اين مقدار 55 درصد و سودان 18درصد است تا چندي پيش چنين تقسيمي هيچ مشكلي را بين كشورهاي حوزه رودخانه نيل بوجود نياورده بود.
معاون سردبير روزنامه الانوار مصر با بيان اينكه پس از امضا پيمان "كمپ ديويد "، رژيم صهيونيستي از قاهره خواست بخشي از آب رودنيل را به تلآويو بدهد، گفت: مقامات مصري با اين درخواست موافقت نكردند. از آن زمان به بعد، اسرائيل مناسبات خود را با كشورهايي تقويت كرد كه با مصر از لحاظ تقسيم آب رودخانه نيل رابطه خوبي نداشتند. در حقيقت اسرائيل با اعزام كارشناسان خود به اتيوپي، اوگاندا، كنيا، بروندي و روندا پروژههايي در اين كشورها به اجرا گذاشت كه نياز به آب زيادي داشتند و اين مسئله سبب شد تا كشورهاي مزبور خواهان تجديدنظر در تقسيم آب رودخانه نيل شوند.
وي تصريح كرد: دخالت اسرائيل در توافق اخير چهار كشور حوزه رودخانه نيل بخوبي نمايان است و در اين زمينه از حمايت آمريكا نيز برخوردار است.
ابوالخير توافق چهار كشور حوزه رودخانه نيل را منجر به جنگ آب ندانست و گفت: اين بحران فقط با تفاهم و مذاكره و ايجاد تغيير در شيوه بهرهبرداري از آب اين رودخانه قابل حل و فصل است. چرا كه تمام كشورهاي حوزه رودخانه نيل خواهان ايجاد تحول در بهرهبرداري از آب اين رودخانه هستند،بنابراين به نظر ميرسد با چنين رويكردي بتوان اين بحران را در كوتاهترين زمان ممكن به سرانجام رساند. البته بايد مواظب فتنهافروزيهاي رژيم صهيونيستي و نحوه همكاري اين رژيم با كشورهاي فوقالذكر بود.