یک موسسه تحقیقاتی در رواندا می کوشد از طریق همکاری با کشاورزان روشهای نوینی را برای تولید سوخت های زیستی به عنوان جایگزین سوخت های فسیلی بیابد.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، رواندا سرگرم کاوش منابع انرژی جایگزین برای سوخت های فسیلی است و در این زمینه بویژه به سوخت های زیستی تولید شده از روغن درخت نخل و گیاه جاتروفا توسط موسسه تحقیقات علمی و تکنولوژیکی در این کشور توجه نشان داده است.
رواندا، پارسال با دو شرکت خارجی قرارداد امضاء کرد تا انها در مدت سه سال اینده، سالانه بیست میلیون لیتر سوخت زیستی از گیاهان جاتروفا تولید کنند.
شرکت ایکو پوزیتوِ انگلیس و ایکو فیول گلوبال اِل اِل سی امریکا توافق کردند سالانه دویست و پنجاه میلیون دلار در کشت بوته جاتروفا کورکس که دانه های روغنی تولید می کند، سرمایه گذاری کنند. موسسه پژوهش علمی و تکنولوژیکی رواندا با کشاورزان، چه افراد تازه کار و چه انهایی که هم اکنون درختان نخل یا بوته جاتروفا پرورش می دهند، قرارداد بسته است.
این موسسه هم اکنون روزانه دو هزار لیتر سوخت بیودیزل تولید می کند.
انها امیدوارند که با سرمایه گذاری در این نوع انرژی جایگزین، جمعیت کشاورز رواندا نیز فرصتی برای کسب سود داشته باشند.
رواندا که در مرکز افریقا واقع شده است کاملا به واردات سوخت از طریق بنادر کنیا یا تانزانیا وابسته است و همین مسئله اغلب کمبودهایی را پدید می اورد.
رواندا سالیانه صد و شصت میلیون لیتر سوخت وارد می کند.
طبق اظهارات ژان باپتیست اندوایِسو، مدیر کل موسسه پژوهش های علمی و تکنولوژیکی، رواندا برای کاشت دویست و بیست و پنج هزار هکتار آووکادو، جاتروفا و مورینگا به منظور افزایش میزان ذخایر گیاهی برای تولید بیودیزل برنامه ریزی کرده است.
اگر این مقصود تحقق یابد، این موسسه قادر است بیسش از سیصد و هشتاد میلیون لیتر سوخت زیستی تولید کند.