بسياری از ارزشها و سنن دينی و اخلاقی مفاهيم واقعی خود را در آفريقا از دست داده است اما جامعةالمصطفی(ص)العالمية توانسته است نقش مهمی در احيای اسلام و شعائر دينی در آفريقا داشته باشد و حرف اول را در حوزه زنده نگهداشتن ارزشهای اخلاقی و مذهبی در اين قاره بزند.
حميد عموری، نماينده جامعةالمصطفی(ص)العالمية در گينه كوناكری در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، ضمن بيان اين مطلب گفت: شش سال است كه در مناطق مختلف آفريقا مشغول به انجام خدمت هستم و در مدت انجام خدمت 2 ساله در نيجر، سه سال و پنج ماهه در مالاوی و سه ماهه در بوركينو به نقش كليدی جامعةالمصطفی(ص)العالمية در احيای شعاير اسلامی در آفريقا پیبردم.
وی با اشاره به اينكه سننی مانند ازدواج در آفريقا بدون انجام خطبه عقد و آداب و رسوم و به صورت رفاقتی انجام میشود، تصريح كرد: به مدد جامعةالمصطفی(ص)العالمية اكنون برای علاقمندان و پيروان اهل بيت(ع) ازدواج به سبك دينی جا افتاده است و همچنين مسلمانان اينجا با حرمت ازدواج زن مسلمان با مرد مسيحی آشنا شدند و از اينگونه محرمات كه پيشتر از جائز نبودن آن بیاطلاع بودند پرهيز میكنند.
به گفته نماينده جامعةالمصطفی(ص)العالمية در گينه كوناكری، برنامههای جامعةالمصطفی(ص)العالمية در راستای آشنايی با روخوانی، مفاهيم و تفسير قرآن بركات زيادی در آفريقا به همراه داشته است و علاقمندان زيادی در اين حوزه جغرافيايی خواهان آشنايی با آموزههای قرآنی و دريافت آموزشهای دينی كه خلأ آن در جامعه حس میشود، هستند.
وی در ادامه خاطر نشان كرد: در مدت يك سالی كه وارد گينه شدم، موفق به تأسيس سه دارالقرآن الكريم جديد در كوناكری، پايتخت اين كشور شديم، حدود هشتاد نفر از دانشآموزان، شاغلان و تحصيلكردگان در اين كلاسها كه به صورت هفتهای سه جلسه، هر جلسه 2 ساعت برگزار میشود، شركت میكنند و برنامههای ديگر مذهبی و فرهنگی نيز برای آينده طرحريزی شده است.
حميد عموری با تأكيد بر اينكه رويكرد جامعةالمصطفی(ص)العالمية و رياست محترم اين دانشگاه دينی جهانی در حوزه شناساندن قرآن و تعاليم دينی در سطح بينالملل تأثيرگذار بوده است، تصريح كرد: حجةالاسلام اعرافی در سفر خود خواستار تشكيل و تأسيس 5 دارالقرآن الكريم جديد در گينه بودند كه سه مورد از آنها محقق شده است.
وی در ادامه عنوان كرد: در حال حاضر رويكرد جامعةالمصطفی(ص) به رياست حجةالاسلام اعرافی روی مفاهيم و محتوای قرآنی است و در همين راستا نيز توجه ما علاوه بر افزايش كمی تعداد كلاسها، به ارتقای سطح كيفی دورههای قرآنی معطوف است چرا كه به علت دور دست بودن برخی نقاط، امكان بازرسی مستمر كمتر است و برای حصول اطمينان از نتيجه كار لازم است افراد متعهد و موثق را برای تدريس در اين مراكز به كار گرفت و نبايد تنها به ارائه آمار و ارقام اكتفا كرد.
نماينده جامعةالمصطفی(ص)العالمية در گينه كوناكری عنوان كرد: وضعيت در آفريقا مشابه كشورهای آسيايی نيست هر چند كه روحيه تعبد و دينداری در مردمان اين قاره وجود دارد، بهعنوان مثال، در كشوری لائيك مانند گينه، به محض فرارسيدن ماه مبارك رمضان، حتی غيرمسلمانان نيز به اين ماه احترام میگذارند و اغذيه فروشیهای سطح شهر نيز تا افطار دست از فروش میكشند.
وی با اشاره به اينكه افراد بومی مستعدی برای تربيت مربی در اين شهر وجود دارند، تأكيد كرد: به دليل مشكلاتی كه برای سفر، اسكان و تأمين تداركات لازم برای مربی قرآنی از ايران در گينه وجود دارد ما سعی كرديم افراد بومی را برای ارائه آموزشهای اصيل اسلامی تربيت كنيم تا بتوانيم به استقبال علاقمندان از كلاسهای دينی پاسخ دهيم.
حميد عموری در ادامه بيان كرد: از زمان روی كارآمدن حجةالاسلام اعرافی، حركت تازهای با جديت و پشتكار و تؤام با دلسوزی بيشتری ايجاد شده است و آمارهای زيادی از فعاليتهای مؤثر و مداوم جامعةالمصطفی(ص)العالمية در خارج از كشور در همين مدتی كه از تأسيس اين دانشگاه بينالمللی میگذرد، ارائه شده كه همگی بيانگر حركت بالنده و رو به رشد آن در راستای تعميق ارزشهای دينی و قرآنی در جوامع مسمان و غيرمسلمان است.
نماينده جامعةالمصطفی(ص)العالمية در گينه كوناكری به مشكلاتی كه بر سر راه برگزاری المپياد قرآن و حديث جامعةالمصطفی(ص) در اين كشور وجود دارد اشاره كرد و افزود: موانع متعدد سياسی و نظامی كشور مانند كودتا و درگيریهای قومی و سياسی، مانع تحقق المپياد قرآن و حديث جامعةالمصطفی(ص)العالمية در گينه میشود.
وی در پايان رويكرد جديد جامعةالمصطفی(ص)العالمية با رياست مدبرانه، مخلصانه و دلسوزانه حجةالاسلام اعرافی را ستود و آنرا نويدبخش اميدی تازه در دل افرادی دانست كه سالها در كشورهای مختلف آفريقايی در شرايط متفاوت مشغول به خدمت هستند