کنفرانس منطقه ای بررسی بحران غذایی در لومه پایتخت توگو برگزار می شود.
مسئولان کشاورزی، تجاری، امور اجتماعی یا بشردوستانه کشورهای غرب افریقا برای بررسی بحران غذایی این منطقه و راههای موثر مقابله با ان از امروز چهار شنبه در نشستی مشترک در پایتخت توگو گردهم امده اند. در این نشست که در سطح وزیران برگزار می شود تصمیم هایی را که کارشناسان پانزده کشور منطقه در نشست اخیر خود درباره بحران غذایی در جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا اتخاذ کردند، تصویب خواهند کرد و راهکارهایی برای اجرای این تصمیمها پیشنهاد خواهند کرد. کارشناسان منطقه غرب افریقا در نشست خود بر ضرورت تلاشهای فوری برای براورده کردن نیازهای مبرم کشورهای منطقه که تحت تاثیر بحران غذایی قرار دارند تاکید کردند.
در این نشست ظرفیت واقعی کشورهایی که مازاد تولید محصولات غذایی دارند بررسی شد و از انها خواسته شد برای کمک به کشورهای بحران زده منطقه که با بحران غذایی روبرو شده اند همکاری کنند. کارشناسان غرب افریقا همچنین در این فرصت چالشهای بزرگی را که کشورهای منطقه در توسعه بخشهای کشاورزی و غذایی خود با انها مواجه شده اند مورد بررسی قرار دادند و بر ضرورت افزایش قدرت تولید و به کارگیری یک سازوکار منطقه ای دایم و کارامد برای حمایت از قشر کشاورزان و دهقانان منطقه تاکید کردند. بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد جمعه پیش اعلام کرد اوضاع غذایی ساکنان کشورهای غرب افریقا بسیار وخیم و نگران کننده است.
بان کی مون هشدار داده است اگر جامعه بین المللی تدابیر مناسبی اتخاذ نکند این احتمال وجود دارد که وضع غذایی در غرب افریقا بدتر شود. کاهش بارندگی از اواخر سال دو هزار و نه زندگی حدود ده میلیون از ساکنان کشورهای غرب افریقا را به ویژه در نیجر و غرب چاد به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
منابع رسمی اعلام کردند میزان تولید غلات در غرب افریقا در سال دو هزار و نه حدود دو درصد نسبت به سال دو هزار و هشت کاهش یافت و به پنجاه و دو میلیون و هشتصد هزار تن رسید. وضعیت غذایی در نیجر وخیمتر از دیگر کشورهای غرب افریقا است.
تولید غلات در این کشور در سال جاری نسبت به سال گذشته نزدیک به سی درصد کاهش یافته است.
سازمان ملل متحد یکصد و سی میلیون دلار کمک فوری را برای نیجر خواستار شده است تا این کشور بتواند با بحران غذایی مقابله کند.
بیم ان می رود که بحران غذایی نیجر با گذشت زمان از این هم بدتر شود چرا که شش ماه دیگر تا فصل برداشت محصولات کشاورزی در نیجر باقی مانده است و اگر تغییر مثبتی در اوضاع ایجاد نشود این خطر وجود دارد که این کشور با فاجعه انسانی روبرو شود.
حدود هفت میلیون و هشتصد هزار شهروند نیجری که بیش از نیمی از جمعیت این کشور را تشکیل می دهند به علت خشکسالی با ناامنی غذایی روبرو هستند. به گزارش خبرگزاری شینهوا از لومه، سالیفو اوسئینی، کمیسر کشاورزی و محیط زیست جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا اعلام کرد مسئولان منطقه در حال بررسی این مسئله هستند که چگونه می توان یک سازوکار هماهنگ و منسجم جلوگیری از وقوع بحرانهای غذایی در اینده، در بازارهای ملی و منطقه ای به اجرا گذاشت.