یک مسئول نیروی دریایی روسیه اعلام کرد کشتیهای جنگی این کشور از این پس از بندر جیبوتی برای گشت زنیهای امنیتی خود در مبارزه با دزدان دریایی در سواحل سومالی و خلیج عدن استفاده خواهند کرد.
این مسئول نیروی دریایی روسیه که نامش فاش نشده است روز چهار شنبه به خبرگزاری شینهوا اعلام کرد دولت جیبوتی و فرماندهی نیروی دریایی این کشور به کشتیهای روسیه اجازه داده اند وارد بندر جیبوتی شوند تا نظامیان روسیه بتوانند استراحت کنند یا کالاهای مورد نیاز خود را تهیه نمایند.
رزمناو مارشال شاپوشنیکوف نیروی دریایی روسیه که توانایی انهدام زیردریاییها را دارد اولین کشتی جنگی روسیه است که شانزدهم ماه مه وارد بندر جیبوتی شد. خبرگزاری ایتارتاس روسیه به نقل از سخنگوی ستاد کل نیروی دریایی این کشور اعلام کرد مسکو به هیچ وجه قصد ندارد در جیبوتی پایگاه دریایی ایجاد کند.
نفتکش «یونیورسیته مسکو» پنجم ماه مه توسط دزدان دریایی سومالی در سواحل این کشور ربوده شد اما یک روز بعد توسط رزمناو نیروی دریایی روسیه در یک عملیات برق اسا از دست دزدان دریایی نجات داده شد. بر اساس امار و ارقامی که سازمانهای بین المللی منتشر کرده اند دزدان دریایی سومالی در حال حاضر بیست و پنج کشتی وخدمه انها را در اسارت خود دارند.
بنا به اعلام این سازمانها، چهارصد ملوان در حال حاضر در گروگان دزدان دریایی سومالی هستند که این میزان بالاترین رقم از زمان شدت یافتن دزدیهای دریایی در سال دو هزار و هفت است. بزرگ ترین عملیات مبارزه با دزدیهای دریایی موسوم به اتلانت را اتحادیه اروپا در نوامبر سال دو هزار و هشت در سواحل سومالی و خلیج عدن اغاز کرد.
با این حال مسئولان امنیتی افریقا می گویند از زمانی که کشتیهای جنگی کشورهای خارجی برای مقابله با دزدان دریایی در سواحلی سومالی و خلیج عدن مستقر شدند، دزدیهای دریایی حالتی پراکنده تر پیدا کرده و به دیگر مناطق نیز سرایت کرده است.
حدود بیست و پنج هزار کشتی هر سال از ابراه جنوب یمن که دریای سرخ را به دریای عرب متصل می کند تردد می کنند. به گزارش خبرگزاری شینهوا از مسکو، کارشناسان بی ثباتی، خشونت ،هرج و مرج و فقر در سومالی را یکی از علل اصلی افزایش دزدیهای دریایی در منطقه می دانند.
سومالی واقع در شاخ افریقا از سال هزار و نهصد و نود و یک و درپی سرنگونی دولت محمد زیاد باره درگیر جنگ داخلی است.