اواخر ماه جاری با رای دادگاهی در بروکسل تکلیف چاپ یکی از کتابهای مجموعه کلاسیک «تنتن» که نگاهی نژادپرستانه به آفریقاییها دارد، مشخص میشود.
به گزارش خبرآنلاین، مولینسارت، ناشر کتاب «تن تن در کنگو» که اولین بار در سال 1931 چاپ شد این ادعا را رد میکند زیرا معتقد است کتاب نمایشگر مکان و زمانی است که با سیاهپوستان برخورد نژادپرستانه میشده و کتاب را باید با درک بافتی که در آن نوشته شده خواند.
لئو کندروویچ، خبرنگار مجله تایم در بروکسل در گفتوگو با برنامه خبری «کیو» گفت به احتمال قوی این پرونده به نفع ناشر خاتمه مییابد، زیرا شاکی این پرونده، آقای مبوتو موندوندو بینونو دانشجوی اهل کنگو در بروکسل بیکار است و پشتوانه مالی ندارد درحالیکه ناشر روبهروی او شرکتی با منابع بسیار است.
کندوروویچ روز چهارشنبه گفت این پرونده میتواند دادگاه داستانهای کلاسیک گذشته را دوباره به راه بیندازد و «ترس ناشران از همین امر است... که سیل شکایات از داستانهایی که بیش از 50 سال پیش نوشته شدهاند به راه بیفتد. هرچیزی که در گذشته نوشته شده است منطبق با اخلاقیات و رسوم گذشته بوده است. نمیتوانیم مدعی شویم که نویسندگان گذشته دیدشان با دید ما یکسان بوده است.»
هرژه (ژرژ رمی)، کارتونیست بلژیکی در زمان نوشتن «تنتن کنگو» تنها 23 سال داشته و به آفریقا نیز سفر نکرده بود. او پیش از مرگش در سال 1983 از رویکرد و شیوه منفیاش در این کتاب و کتاب «تنتن در سرزمین روسها» اظهار پشیمانی کرد.
«ماجراهای تنتن و میلو» از معروفترین داستانهای کودکان و نوجوانان است. اولین بخش از رشته «ماجراهای تنتن و میلو» در سال 1929 در روزنامهای در بروکسل چاپ شد. نویسنده این مجموعه ژرژ رمی بود که با نام مستعار هرژه کار میکرد.
ماجراهای تنتن و میلو، درباره اتفاقاتی است که برای یک خبرنگار ماجراجو و دوستانش میافتد. ماجرای تنتن تاکنون به بیش از 150 زبان دنیا، از جمله زبان فارسی ترجمه شده و بیش از 120 میلیون نسخه کتاب از سری ماجراهای آن در سرتاسر دنیا به فروش رفتهاست.
این اولین بار نیست که «تنتن» زیر تیغ نژادپرستی قرار میگیرد؛ اولین کتابهای تنتن به دلیل رگههای نژادپرستی مورد انتقاد قرار گرفتند. هرژه بعد از چندی این انتقادات را پذیرفت و از دهه 1930 به بعد کتابهای تنتن لحن متفاوتی پیدا کرد و حامل پیامهای بشردوستانه شد.