به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره عربی .. مجموعه ای از عوامل داخلی ودخالت طرفهای بیگانه،آینده نیجر را درهاله ای ازابهام قرار داده است.
این شبکه دراین گزارش افزود.. شورای نظامی حاکم نیجر اعلام کرد دوره انتقالی این کشور یک سال خواهد بود،این شورا( که با کودتایی نظامی دولت ممدو تانجا رئیس جمهورنیجررا درهجدهم فوریه سال جاری میلادی سرنگون کرد) افزودپس ازاین مدت ، رئیس جمهور جدید این کشور انتخاب خواهد شد.
شورای نظامی حاکم نیجر متعهد شد که هیچیک از اعضایش نامزد انتخابات آینده ریاست جمهوری این کشور نخواهد شد.کودتای اخیر درنیجر، چهارمین کودتا از زمان استقلال این کشور(درحدودشصت سال پیش) به شمار می رود.بسام بونونی خبرنگار الجزیره از نیامی پایتخت نیجر گزارش داد..
برخی مخالفان ممدو تانجا رئیس جمهور مخلوع نیجر معتقدند کودتای اخیر دراین کشور اجتناب ناپذیر بود،مصطفی قاضی ازاعضای مجلس مشورتی نیجر واز مخالفان ممدو تانجا دراین باره به این شبکه گفت زمانی که دستگاههای حاکم، قانون اساسی ومقررات را زیرپا می گذارند،افکار عمومی نمی تواند بپذیرد که کودتا،اقدامی بد است به ویژه که هدف کودتاگران،بازگرداندن دمکراسی به کشور باشد.شبکه الجزیره تصریح کرد اما مسئله این است که آن دمکراسی که قشر سیاستمدار نیجر بدنبال آن است واز محاسنش سخن می گوید هیچگاه مورد توجه شهروندان عادی این کشور نبوده است،یکی ازاین شهروندان به این شبکه گفت سیاست برایم مهم نیست ، درگیری ثروتمندان برای ما چه حاصلی دارد،صرفا تهیه غذای روزانه ام برایم اهمیت دارد.شهروندی دیگر به این شبکه گفت ما دروضعیت دشواری قرار داریم،مشکلات ما هرروز افزایش می یابد بدون اینکه بارقه امیدی به چشم ما بخورد.شهروند سوم به الجزیره گفت تعداد ما جوانان بیکار به شدت افزایش یافته است وما نگران این هستیم که جوانان بیکار به علت بیکاری به انحراف کشیده شوند بویژه درزمانی که دوره بیکاری به طول بیانجامد.
گزارشگر این شبکه افزود مشکل نیجر، صرفا داخلی نیست بلکه طرفهای خارجی نیز درمسابقه ای شدید برای تسلط بر منابع این کشور تلاش می کنند، درهمین چارچوب ،فرانسه که درگذشته بطورمستقیم نیجر را استعمار کرده است،همچنان بهره برداری از اورانیوم این کشور را با قیمت دلخواه دراختیار دارد.
درهمین حال چین نیز اجرای بزرگترین پروژه های اقتصادی نیجر بویژه طرحهای زیربنایی این کشور را در دست گرفته است .ازسوی دیگر گروه القاعده نیز توانسته است که درکشور نیجر نفوذ کند.
الجزیره تصریح کرد تعدد مراکز تصمیم گیری و دخالت طرفهای خارجی درنیجر باعث شده است که حل مشکلات این کشور به آسانی میسر نباشد،کمیسیون های مختلف مجلس مشورتی نیجرسرنوشت این کشور را مشخص خواهند کرد اما باید توجه داشته باشیم که شورای نظامی حاکم بر نیجر نیز از ارکان مهم تصمیم گیری کنونی این کشور است همچنانکه برخی طرفهای خارجی درتعیین این سرنوشت تاثیری بسزا دارند.