رييس جمهوري دموکراتيک کنگو امروز ( يکشنبه ) در قاهره با همتاي مصري خود ديدار و درباره مسائل مشترک گفت وگو کرد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا به نقل از خبرگزاري آلمان، "حسني مبارک" امروز (يکشنبه) با "جوزف کابيلا"، رئيس جمهوري کنگو ، نشست دو جانبه اي را برگزار کردند و مهم ترين مسائل آفريقا و بويژه مسائل کشورهاي حوزه رود نيل را مورد بررسي قرار دادند.
کابيلا و هيات همراهش در سفر چند روزه خود به مصر آخرين تحولات کشورهاي حوزه رود نيل در سايه امضاء توافقنامه "انتبه" که به تقسيم جديد سهميه آب نيل مي پردازد را مورد بررسي قرار مي دهند.
مبارک صبح امروز ( يکشنبه ) همچنين با "رايلا اودينگا" نخست وزير کنيا که به قاهره سفر کرده است، ديدار کرد و دو طرف راههاي همکاري ميان کشورهاي حوزه رود نيل بويژه در زمينه آبياري و کشاورزي و همچنين روابط دو جانبه را مورد بررسي قرار دادند.
"مجدي راضي"، سخنگوي رسمي هيات دولت مصر نيز گفت: انتظار مي رود که "احمد نظيف"، نخست وزير مصر نيز فردا (دوشنبه) با اودينگا درباره خطرات پيوستن کنيا به مجموعه کشورهايي که توافقنامه "انتبه" را امضا کرده اند، مذاکره کند.
اتيوپي، اوگاندا، رواندا و تانزانيا در روز 14 مه جاري (24 ارديبهشت) در شهر "انتبه" اوگاندا، توافقنامه جديدي را درباره تقسيم سهميه آب امضا کردند و برغم مخالفت مصر و سودان، کنيا نيز چند روز بعد اين توافقنامه را امضا کرد که اين امر خشم قاهره را برانگيخت.
در همين راستا "عمرو موسي"، دبير کل اتحاديه عرب روز گذشته (شنبه) آمادگي خود را براي ميانجيگري و حل بحران کشورهاي حوزه رود نيل پس از امضاي توافقنامه جديد ، اعلام کرد.
موسي افزود: ما همگي آمادگي ايفاي نقش لازم در چارچوب همکاري عربي و آفريقايي را داريم ، زيرا ما کشورهاي دوست هستيم و منافع ما يکسان است.
وي تصريح کرد: ما نبايد موضعي در عداوت با يکديگر اتخاذ کنيم ، بلکه بايد موضعي براي همکاري با يکديگر داشته باشيم که همه از آن سود ببريم.
موسي به برگزاري نشست کشورهاي عربي و آفريقايي در ماه اکتبر آينده (مهر/ آبان) اشاره کرد و يادآور شد که اين نشست همکاري، براي حل همه مشکلات فعلي برگزار مي شود.
کشورهاي همجوار رود نيل خواستار اين هستند که توافقنامه جديد ، جايگزين دو توافقنامه قبلي شود که در طول دوره استعمار (1929 و 1959) به امضا رسيد؛ بر اساس توافقنامه هاي مذکور مصر و سودان 87 درصد از سهميه آب نيل را در اختيار دارند و بر همين اساس 55/5 ميليارد متر مکعب از آب نيل، سهم مصر و 18/5 ميليارد متر مکعب سهم سودان خواهد بود.
اين توافقنامه ها به قاهره حق وتوي کليه طرح هاي کشورهاي سر منشاء نيل را که بر سهميه آب مصر تاثير بگذارد، مي دهد.
جمهوري دموکراتيک کنگو و بروندي دو کشور ديگر حوزه رود نيل هستند که هنوز توافقنامه انتبه را امضا نکرده اند.