بر اساس پیش بینی های سازمان همکاری و توسعه اقتصادی و بانک توسعه آفریقا که در قالب یک گزارش امروز منتشر شد ، رشد اقتصادی این قاره قرار است امسال به چهار و نیم درصد برسد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از آبیجان، بر اساس آمار و ارقامی که سازمان همکاری و توسعه اقتصادی و بانک توسعه آفریقا در چارچوب گزارشی درباره آفریقا، قبل از گشایش مجمع سالانه بانک توسعه آفریقا در آبیجان منتشر کرده است ، مجمعی که قرار است روز پنجشنبه این هفته انجام گیرد، میزان تولید ناخالص داخلی قاره آفریقا در سال دو هزار و ده حدود چهار و نیم درصد افزایش خواهد یافت .
بر اساس پیش بینی های این دو نهاد این گرایش مثبت قرار است همه مناطق قاره آفریقا را در برگیرد و در سال دو هزار و یازده نیز ادامه یابد .
میزان افزایش تولید ناخالص داخلی در سال دو هزار و یازده در آفریقا قرار است به پنج و دو دهم درصد برسد .
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی و بانک توسعه آفریقا با این حال در پیش بینی های خود خاطر نشان کرده اند این افزایش رشد تنها هنگامی محقق خواهد شد که از سرگیری رشد اقتصادی در کشورهای توسعه یافته جهان ادامه یابد و قیمت نفت و دیگر مواد اولیه در حد کنونی باقی بماند.
در ادامه گزارش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی و بانک توسعه آفریقا خاطر نشان شده است که اقتصاد آفریقا بعد از آنکه در فاصله سالهای دو هزار و شش تا دو هزار و هشت رشد اقتصادی متوسط معادل شش درصد را تجربه کرد در سال دو هزار و نه به علت بحران مالی بین المللی به یکباره به دو و نیم درصد افت کرد .
بحران مالی بین المللی و کاهش درآمدها باعث شد تا برخی کشورهای آفریقایی در مبارزه با فقر نیز که طی سالهای گذشته پیشرفت هایی صورت گرفته بود ناتوان شوند .
این درحالی است که این کشورها متعهد شده بودند تا سال دو هزار و پانزده تقریبا فقر را در کشورهای خود ریشه کن کنند.
ریشه کنی فقر یکی از اهداف توسعه هزاره است.
بانک توسعه آفریقا ارزیابی کرده است برای آنکه این هدف هزاره تحقق یابد ، باید تقریبا پنجاه میلیارد دلار دیگر به بدنه اقتصاد آفریقا تزریق شود تا به میزان رشد اقتصادی برسد که بتواند فقر را در سال دو هزار و شانزده ریشه کن کند.
در ادامه گزارش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی و بانک توسعه آفریقا همچنین تصریح شده است بحران مالی بین المللی قبل از هر چیزی باعث کاهش قیمت مواد اولیه و همچنین انباشت مواد صادراتی آفریقا شد.
زیرا وقتی بحران مالی در کشورهای مقصد صادرات محصولات آفریقا حاکم شد ،دیگر تقاضایی برای خرید این محصولات آنگونه که باید وجود نداشت .
از نظر آمار و ارقام نیز اگر بررسی شود باید گفت که میزان صادرات آفریقا در سال دو هزار و نه حدود دو و نیم درصد کاهش یافت و میزان واردات این قاره نیز هشت درصد کاهش یافت .
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی و بانک توسعه آفریقا در گزارش خود تاکید می کنند که سهم آفریقا در تجارت جهانی همچنان بسیار محدود است : میزان صادرات کل این قاره تنها حدود سه درصد کل صادرات جهان را تشکیل می دهد .
در قسمت پایان گزارش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی و بانک توسعه آفریقا تاکید شده است که بحران مالی بین المللی تنها بر واردات و صادرات این قاره تاثیر منفی نگذاشته است بلکه روند سرمایه گذاری های خارجی را نیز در این قاره به طور قابل توجهی کند کرده است .
بر اساس این گزارش، از وقتی که بحران مالی بین المللی در جهان آغاز شده است از میزان سرمایه گذاری های خارجی در آفریقا بیش از یک سوم کاهش یافته است .