خبرگزاری فرانسه در گزارشی از خرطوم به قلم عبدالمنعم ابو ادریس نوشت : عمر البشیر رئیس جمهور سودان روز پنج شنبه متعهد شد برغم حکم بازداشت دیوان کیفری بین المللی علیه وی ، به تلاش برای تعامل با غرب ادامه خواهد داد .
وی این اظهارات را در مراسم ادای سوگند خود برای یک دوره پنج ساله دیگر به عنوان رئیس جمهور سودان مطرح کرد . وی که ماه گذشته بیست و یک سال پس از بدست گرفتن قدرت در سودان درپی یک کودتای نظامی موفق شد در انتخابات چند حزبی این کشور پیروز شود همچنین متعهد شد برای وحدت سودان تلاش کند .
این در حالی است که سودان به عنوان بزرگترین کشور آفریقایی قرار است ژانویه سال اینده برای اسقلال جنوب این کشور همه پرسی برگزار کند . عمر البشیر در سخنانی در پارلمان سودان در مراسم تحلیف خود گفت " شخصا متعهد می شوم برای تقویت گفتگو با کشورهای غربی با هدف بهبود جو کنونی تلاش کنم " . البشیر ماه مارس دو هزار و نه به عنوان نخستین رئیس دولت با حکم بازداشت دیوان کیفری بین المللی روبرو شد .
دیوان کیفری بین المللی وی را به جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در منطقه دارفور در غرب سودان متهم کرد . هفت سال درگیری در منطقه دارفور بین ارتش سودان با شورشیان در این منطقه باعث شده است تا آمریکا رئیس جمهور سودان را به نسل کشی در دارفور متهم کند . جنبش عدالت و مساوات یکی از دو گروه شورشی غیر عرب در سودان به شمار می رود که سال دو هزار و سه علیه دولت سلاح برداشت . دارفور منطقه ای است که یکی از بزرگترین عملیات بشردوستانه در ان در جریان است بطوریکه اژانس های امداد رسان زیادی ازجمله سازمان ملل متحد در ان سرگرم فعالیت هستند.
این اژانس های امدادرسان نیز پیوسته با حملات سارقان مسلح و شبه نظامیان روبرو بوده اند و این مسئله باعث شده است تا فعالیت های انها همیشه با موانعی جدی روبرو باشد. تحلیلگران می گویند اغاز درگیری سال دو هزار و سه در دارفور بخشی از نتیجه چندین دهه کوتاهی های اقتصادی و اجتماعی ناشی از اشغالگری انگلیس و دولت های متوالی سودان بوده است . یکی از دستیاران عمر البشیر روز چهارشنبه گفت خرطوم مذاکرات بیشتر با جنبش عدالت و مساوات را که مهمترین گروه شورشی در دارفور به شمار می رود رد کرده است . دوره جدید ریاست جمهوری عمر البشیر برای سودان مهم است زیرا شورشیان سابق در جنوب در تلاش برای جدا شدن و دستیابی به استقلال هستند . انتخابات ریاست جمهوری ماه گذشته سودان بخش مهمی از موافقتنامه صلح سال دو هزار و پنج به شمار می رود که به جنگ داخلی ویرانگر در این کشور را که دو دهه ادامه داشت پایان داد . عمر البشیر تصریح کرد ما متعهد به برگزاری همه پرسی در جنوب در تاریخ برنامه ریزی شده هستیم و این تاریخ هیچ تغییری نخواهد کرد . وی همچنین متعهد به تلاش برای برقراری صلح و ثبات در دارفور شد ، منطقه ای که تاکنون سیصد هزار نفر در آن جان خود را از دست داده اند .