شبکه راديويي فرانس انترناسيونال جمعه شب گزارش داد که گروه هاي اپوزيسيون سنگال و مقامات دولتي درخصوص برگزاري انتخابات رياست جمهوري اين کشور که قرار است در سال 2012 ميلادي برگزار شود، به مصالحه دست يافتند.
به گزارش اخبار صوتي و تصويري ايرنا، اين شبکه راديويي افزود: گروه ها و تشکل هاي مختلف سياسي در سنگال موفق شدند براي برگزاري انتخابات رياست جمهوري سال 2012 ميلادي در اين کشور، خود را وارد معادلات سياسي با دولت مرکزي کنند.
کارشناسان وابسته به اتحاديه اروپا و همکاري آمريکا به مدت 10 در سنگال اقامت داشته و در اين مدت به تمامي ساختارهاي سياسي که برگزاري انتخابات آتي رياست جمهوري سنگال مربوط مي شود سرکشي کرده و سخنان مخالفان را نيز شنيدند.
در اين مدت رهبران گروه هاي مخالف به رغم اختلاف نظرهايي که داشتند به سازش با دولت مرکزي تاکيد کردند.
نامه و پيام هاي تندي که طي ماه هاي اخير بين رييس جمهوري سنگال و رهبران مخالف دولت مبادله شد شرايط را براي برگزاري انتخابات رياست جمهوري فراهم نمي کرد و پنجشنبه گذشته مهمترين گروه مخالف دولت عبدالله واد که براي انتخابات رياست جمهوري اين کشور به مقابله پرداخته است سلاح هاي خود را بر زمين گذاشته و اعلام کردند که به انجام گفتگو و مذاکره با دولت مرکزي رو خواهند آورد.
" مامادو ديوپ دکروآ" هماهنگ کننده "اتحاد سوپي" اعلام کرد که مذاکرات بخوبي و بسيار عالي برگزار شد و عزم سياسي ما مشخص است و خواستار فضاي اعتماد به کشور هستيم .
از سوي ديگر " بنو سي ژي" و "عثمان باديان "يکي ديگر از رهبران انتلاف مخالف دولت عبدالله واد نيز اعلام کردند که از نخستين مرحله مذاکرات بسيار خوشبين و خشنود هستند.
"عبدالله واد "، رييس جمهوري سنگال پيشتر اعلام کرده بود که در انتخابات رياست جمهوري سال 2012 اين کشور نامزد خواهد شد.
واد گفت: اگر از سلامت و هوشياري کامل برخوردار باشم در انتخابات سال 2012 شرکت مي کنم.
وي افزود: افرادي در سنگال وجود دارند که از دمکراسي سخن مي گويند، اما در واقع دمکرات هاي واقعي نيستند، بنابراين ناچاريم از مردم بخواهيم که سرنوشت خود را تعيين کنند و کانديداها نيز رقابتي شفاف و آزاد داشته باشند، زيرا ما در فضاي دموکراسي زندگي مي کنيم.
حزب دموکراتيک سنگال هفته گذشته از عبدالله واد خواسته بود که در انتخابات سال 2012 به عنوان کانديداي اين حزب شرکت کند.
جوانان اين حزب علت دعوت از وي را اين مسئله دانستند که عبدالله واد تنها کسي است که مي تواند همه افراد حزب را با هم هماهنگ کند.
عبدالله واد در مارس سال 2000 براي يک دوره 7 ساله به عنوان رئيس جمهور سنگال انتخاب شد و بار ديگر در فوريه سال 2007 در انتخابات پيروز شد.
جمهوري سنگال کشوري است در غرب آفريقا و در کنار اقيانوس اطلس شمالي . پايتخت سنگال شهر داکار است که بيش از 2 ميليون و 500 هزار نفر جمعيت دارد. سنگال در زمان قديم زيستگاه قوم توکولئور بوده است . با نفوذ اعراب مسلمان در آفريقا ، سنگالي ها در قرن 11 ميلادي ، به اسلام گرويدند.
سنگال در سال 1946 به عنوان يکي از مستملکات ماوراء بحار فرانسه درآمد .
سنگال در 4 آوريل 1960 از فرانسه اعلام استقلال کرد و در 20 ژوئن همان سال به عنوان يک جمهوري مستقل با مالي فدراسيوني تشکيل داد که به عنوان " فدراسيون سنگال و مالي " شناخته شد ، اين فدراسيون چندان دوام نياورد و چند ماه بعد در بيستم اوت 1960 منحل شد .
اگرچه سنگال نه کشور پهناور است و نه موقعيت استراتژيکي دارد و نقش برجسته اي در صحنه سياسي قاره آفريقا بازي نمي کرده است که با روي کار آمدن عبدالله واد اين رويه تغيير کرده و اين کشور به عنوان يک دولت تاثيرگذار در معادلات سياسي ايفاي نقش مي کند. سنگال که بيش از 90 درصد جمعيت آن را مسلمانان تشکيل مي دهند به عنوان يک پل فرهنگي بين مسلمانان و آفريقايي ها محسوب مي شود .