کارکنان بخش بهداشت در مرحله سوم تلاش برای ریشه کنی فلج اطفال ، در سراسر کشور لیبریا مستقر شده اند تا مایه کوبی علیه این بیماری را انجام دهند.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از سازمان ملل متحد ، صندوق کودکان سازمان ملل ، یونیسف ، قرار است این افراد ، پنجاه و سه میلیون کودک را در سراسر افریقای غربی ظرف مدت پنج روز ، واکسینه کنند. فلج اطفال یک عفونت حاد ویروسی با دامنه ای متغیر از عفونت بدون علامت تا مننژیت آسپتیک، فلج و مرگ است .
عامل بیماریزا : ویروس وحشی پولیواست که در سه تیپ می تواند سبب ایجاد بیماری شود. موارد تک گیر و اپیدمی ها اکثرا" در تابستان و پائیز رخ می دهند .
فلج اطفال در هر سنی ممکن است اتفاق افتد ولی بیشتر بیماری کودکان و نوجوانان است .
بهبود استانداردهای زندگی می تواند موجب بروز بیماری در سنین بالاتر در افرادی شود ، که در کودکی به ایمنی ناشی از عفونت دست نیافته اند .
در جاهایی که ویروس پولیو شایع است ، پادتن علیه سه نوع ویروس ، از طریق بیماری خفیف یا عفونت بدون علامت در سنین پایین به وجود می آید. متعاقب ابتلاء به یک نوع ویروس فلج اطفال ، ایمنی نسبت به آن نوع برای تمام عمر کسب میشود ولی مصونیت متقاطع بین سه نوع ویروس فلج اطفال وجود ندارد و بهمین علت فرد مبتلاء به فلج اطفال را بهنگام ابتلاء به بیماری باید واکسینه نمود . تنها مخزن ویروس ، انسان است .
در محیط غیرزنده درمدت کوتاهی از بین می رود . در مناطقی که وضعیت بهداشتی آنها در سطح پائینی است ویروس معمولا" از طریق مدفوعی - دهانی سرایت می کند .
در جاهایی که وضعیت بهداشتی مطلوبی دارند ، انتشار از طریق تنفسی است .
ویروس در مدفوع آسانتر و طی مدت زمان طولانی تری نسبت به حلق قابل جداسازی است . تمامی افراد مستعد ابتلاء هستند ، ولی موارد فلجی نادر است .
عفونت بدون علامت سبب ایجاد ایمنی طبیعی علیه همان نوع ویروس فلج اطفال می شود.
حمله ثانویه نادر بوده و ناشی از آلودگی به نوع دیگر ویروس پولیو است .
نوزادان ، دارای ایمنی غیرفعال مادری هستند. تزریق های عضلانی در خلال دوره نهفتگی ممکن است موجب بروز فلج در همان عضو با سایر اعضاء شود . در عفونتهای بدون علامت ، فرد آلوده علائمی از بیماری نشان نمی دهد و برای درمان مراجعه نمی کند ولی می تواند ویروس پولیو را به دیگران انتقال دهد .
موضع فلج شده به ناحیه سلول های عصبی آسیب دیده در نخاع یا مغز بستگی دارد .