موسس حزب معارض "الكرامة " مصر و عضو كنوني پارلمان اين كشور تأكيد كرد كه جمعآوري ميليونها امضا براي اصلاح قانون اساسي ادامه دارد.
به گزارش فارس، "حمدين صباحي " در ارزيابي صحنه سياسي كنوني مصر با توجه به نزديك بودن انتخابات پارلماني و پس از آن انتخابات رياست جمهوري اين كشور در سال آينده گفت كه در حال حاضر نوعي توازن ضعف در مصر حاكم است.
وي افزود: قدرت حاكم ضعيف است و علت اصلي ضعف آن ناتواني در برآورده كردن خواستههاي اساسي مصريها است، [رژيم] قادر نيست حقوق اقتصادي و حداقل زندگي شرافتمندانه و يا فرصت شغلي براي ميليونها بيكار را تأمين كند و اين بحران اقتصادي و اجتماعي نيز با گسترش فساد همراه شده است و من معتقدم كه اين علت اصلي بحران رژيم و دليل اصلي ضعف قدرت در مصر است و طبعا همه اين موارد باعث ميشود كه آزاديهاي اساسي، دموكراسي صحيح و تبادل مسالمتآميز قدرت و انتخابات سالم در كار نباشد.
وي تصريح كرد: ضعف قدرت در مصر در حالي است كه مردم با ضعف معارضين نيز مواجه هستند و معيار اصلي اين ضعف ارتباط آنها با توده مردم و تحريك آنهاست، معارضين فاقد نخبگان هستند و همين ضعف در قدرت و معارضين باعث شده كه نوعي توازن ضعف و درجا زدن در مصر بوجود آيد زيرا از يك طرف دولت ضعيف قادر نيست اعتماد مردم را جلب كند و از سوي ديگر معارضين نميتوانند مردم را تحريك كنند.
صباحي همچنين در پاسخ به اين سوال كه از ديدگاه شما كدام طرف ميتواند اين توازن ضعف را بشكند، گفت: ناتواني قدرت ريشهاي است و عبور از آن محال است اما طرفداري توده مردم از معارضين ممكن است و آن هم شروطي دارد.
وي در ادامه به سه شيوه و يا سناريو براي تغيير در مصر اشاره كرد و افزود: شيوه نخست تبادل مسالمتآميز قدرت است همانگونه كه قوانين و قواعدي وجود دارد كه به مصريها اجازه ميدهد تا فرد مورد نظر خود را از طريق انتخابات سالم انتخاب كنند، سناريو دوم نافرماني مدني است كه حق مشروعي است كه قوانين بينالمللي نيز آنرا برسميت ميشناسند و به معني مقاومت مسالمتآميز شهري است و اگر مصريها بتوانند جنبش مدني گستردهاي تشكيل دهند ميتوانند قدرت را تغيير دهند، اما سناريو سوم انفجار است كه به تغيير فاجعهآميز منجر ميشود و هم رژيم و هم معارضين هر دو ضرر خواهند كرد زيرا هزينههاي اقتصادي و اجتماعي آن غيرقابل تحمل است.
خبرنگار الشرق الأوسط از صباحي سوال كرد كه شما پيش از اين از جمعآوري يك ميليون امضا سخن گفته بوديد اما به نظر ميرسد اين رقم با توجه به جمعيت 80 ميليون نفري مصر عدد بسيار ناچيز است؟ وي پاسخ داد: من همچنان به تلاش خود براي كسب حمايت مردمي ادامه ميدهم و اگر توانستيم 10 ميليون امضا جمع كنيم آنوقت در مقابل يك خواسته جدي مردمي هستيم كه نميتوان آنرا ناديده گرفت.
موسس حزب معارض "الكرامة " مصر همچنين اعلام كرد كه تصميم دارد براي رياست جمهوري آينده مصر نامزد شود.
وي ضمن مخالفت با نظارت بينالمللي بر انتخابات مصر خواستار ايجاد زمينهاي براي برگزاري انتخابات سالم شد.