سفير امريکا در الجزاير با تاکيد بر اهميت روابط نظامي الجزيره و واشنگتن افزود همکاري نظامي امريکا و الجزاير در سالهاي اينده گسترش خواهد يافت .
ديويد پرس گفت همکاري نظامي دو کشور اکنون در وضعيت مطلوب قرار ندارد و در سالهاي اينده توسعه خواهد يافت و اين يکي از عوامل تضمين ثبات در منطقه مغرب عربي و جهان خواهد بود.
وي به همکاري دو کشور در زمينه هاي امنيتي و مبارزه با تروريسم اشاره کرد.
وي افزود حجم مبادلات تجاري دو کشور در سال 2009 از 22 ميليارد دلار گذشته است و الجزاير دومين شريک تجاري امريکا در جهان عرب است .
در سال 2007 مراد مدلسي وزير امور خارجه وقت الجزاير بر امتناع کشورش از پذيرش هرگونه استقرار نيروهاي نظامي در خاکش در چهارچوب مبارزه با تروريسم تاکيد کرده بود .
به گزارش شينهوا گفته مي شد امريکا بدون اينکه رسما از الجزاير درخواست نمايد قصد دارد در تمنراست در دو هزار کيلومتري جنوب الجزيره پايتخت براي کنترل تردد جنبسه اي تروريستي در منطقه ساحل و مغرب عربي در چهارچوب فرماندهي جديد امريکا در افريقا موسوم به افريکام داير نمايد. ولي بعدا رابرت سي فورد سفير سابق امريکا در الجزاير اين اطلاعات را تکذيب کرد .
تحليل گران گفتند اين طرح سالها بطول خواهد انجاميد تا عملي شود زيرا كشورهاي احتمالي ميزبان بخاطر لكه ننگ همكاري با ابرقدرت جهان نگرانند . ناظران مي گويند به رغم اينكه اين كشورها به برخي موقعيت ها و دستاوردهاي اقتصادي بخاطر ميزباني پايگاه دست مي يابند ولي هر پايگاه امريكايي هدف تروريسم قرار مي گيرد.
معمر قذافي رهبر ليبي نيز از تصميم امريکا در تاسيس فرماندهي نظامي منطقه اي در افريقا انتقاد کرد و گفت افريقا محتاج پايگاه هاي نظامي نيست بلکه به کمک هاي اقتصادي نياز مند است .
فرماندهي منطقه اي جديد آمريکا در قاره آفريقا از اول اکتبر 2007 کارش را در پايگاهي در آلمان آغاز کرد.