به گزارش پایگاه خبری " الجزیره "، گروههای بحران موریتانی ، اتهامات شدیدی را به یکدیگر وارد می کنند و همدیگر را مسوول شکست میانجیگری کشورهای آفریقایی می دانند.این انتقادات پس از مذاکرات میانجیگران بین المللی مطرح شد که تا دیروز ادامه داشت، اما به بن بست رسید.
محمد ولد عبدالعزیز، رئیس شورای نظامی در موریتانی، که از ریاست شورای نظامی حاکم استعفا داده است، اندکی پیش از آغاز تبلیغات انتخاباتی خود اعلام کرد: مخالفان موجب شکست تلاشهای لیبی و سنگال برای رسیدن به راه حلی توافقی شدند؛ عبدالعزیز مخالفان را به تقویت محاصره و گرسنه نگه داشتن مردم موریتانی متهم کرد.
وی در سخنرانی خود در شهر "کیفه " در مرکز کشور گفت: ما برای دستیابی به نتیجه ای در این مذاکرات ، بسیار کوتاه آمدیم ، اما مخالفان فقط می خواهند که کشور به مرحله قبل از کودتای سال 2005 که پر از فساد، ناامنی و هرج و مرج بود، بازگردد.
ولد عبدالعزیز آغاز تبلیغات انتخاباتی خود را برای اعطای فرصتی به مذاکرات جاری، به مدت 24 ساعت به تاخیر انداخته بود، اما پس از شکست مذاکرات، عصر دیروز از مرکز کشور تبلیغات انتخاباتی را آغاز کرد.
اما مخالفان از عبدالعزیز پیشی گرفتند و قبل از اینکه او سخنرانی خود برای انجام تبلیغات انتخاباتی را آغاز کند، گفتند: عبدالعزیز مسوول شکست تلاشهای میانجیگری است که سنگال و اتحادیه آفریقا از چند هفته پیش آغاز کرده بودند.
مخالفان از حامیان خود خواستند به خیابانها بیایند و به طور قدرتمند، سریع و مستمر برای به شکست کشاندن انتخابات تلاش کنند و اجازه ندهند عبدالعزیز به اهداف خود دست یابد و مردم را مجبور به پذیرش برنامه های خود نماید .
احمد ولد داداه، رهبر مخالفان گفت: جبهه مخالف کودتا و کمیته نیروهای دموکراتیک، تمام تلاش خود را برای دستیابی به نتیجه ای در میانجیگری سنگال و اتحادیه آفریقا انجام داده اند.
اما محمد ولد مولود، رهبر جبهه مخالف کودتا گفت: رهبران مخالفان از اقدامات عبدالعزیز متاسفند ، بخصوص اینکه او می داند با برگزاری انتخابات یک طرفه موجب انزوا، محاصره و گرسنگی مردم موریتانی خواهد شد.
ولد مولود، نظامیان را به تلاش برای باجگیری از مخالفان از طریق عامل وقت متهم کرد و گفت: با نزدیک شدن به زمان انتخابات آنها از عامل وقت برای رسیدن به نتایج بهتر استفاده می کنند.
وی افزود: میانجیگران گفته اند که عبدالعزیز حتی سخن از به تاخیر افتادن انتخابات را نمی پذیرد مگر اینکه مخالفان با او مذاکره کنند ، زیرا این بهترین راه برای قانونی کردن انتخابات و دستیابی او به اهداف یک جانبه اش است.
ولد مولود درباره این مساله که آیا میانجیگری با شکست روبرو شده است، توضیح مشخصی نداد و گفت: بهتر است که این مساله را از میانجیگران بپرسید ، درست است که افق های روشنی وجود ندارد و عبدالعزیز همه مردم را ناامید کرده است، اما میانجیگران تنها کسانی هستند که می توانند درباره این مساله اظهار نظر کنند.
هیات میانجیگران شامل التیجانی کادیو، وزیر امور خارجه سنگال، رمضان العمامره، نماینده اتحادیه آفریقا و همچنین نماینده سازمان ملل و رئیس اتحادیه آفریقا بود.
هیات میانجیگران با گروههای بحران در موریتانی و سفرای آمریکا، فرانسه، اسپانیا، آلمان و اتحادبه اروپا و نمابندگان انتخابات ریاست جمهوری که تبلیغات خود را آغاز کرده بودند، دیدار کرد.
کاندیداها اعلام کردند که میانجیگران خواستار تاخیر 48 ساعته برای آغاز تبلیغات انتخاباتی آنها شدند تا فرصتی برای ادامه مذاکرات فراهم شود، دو تن از این کاندیداها تاخیر در تبلیغات را پذیرفتند، اما الضغیر ولد امبارک، که کاندیدای سوم بود این مساله را نپذیرفت و با این استدلال که مخالفان برای مذاکره مصمم نیستند، این پیشنهاد را رد کرد.