رابرت موگابه هنگامی که روز گذشته حزب رقیبش موفق به کسب پست های کلیدی در دولت گردید شکست کمتر دیده شده ایی را تجربه نمود .
روز نامه ی ایندیپندنت ،چاپ لندن ،در گزارشی تحلیلی راجع به وقایع اخیر درزیمبابوه می نویسد :دولت جدید ائتلافی بین موگابه و چانگیرای ،نخست وزیر و رهبر حزب جنبش تغییرات دموکراتیک به بن بست رسیده اند .به ویژه هنگامی که دو سوی قضیه در باره انتخاب استانداران،سفرا و کنترل بانک مرکزی به نبرد پرداختند.
دیروز مشاجرات به نفع حزب جنبش تغییرات دموکراتیک به پایان رسید .چانگیرای اعلام داشت که دو فراکسیون حزب شش استانداری از ده استانداری موجود به همراه پنج سمت سفیر بلاتصدی را به دست آورده اند .به علاوه موگابه موافقت نموده است که روی بنیت ،خزانه دار حزب ام دی سی قائم مقام وزیر کشاورزی گردد .
چانگیرای در این باره اعلام داشت :ما تایید می نماییم که پیشرفت هایی انجام شده و ادامه خواهد داشت و با زسازی زیمبابوه و اثرات آن بر زندگی مردم کشور تاثیر گذار خواهد بود .
ایندیپندنت سپس می نویسد :اما دوطرف هنوز راجع به کنترل مهمترین مسئله که همانا اداره خزانه داری کل کشور می باشد و در سیاست های اقتصادی کشور نقش به سزایی دارد با هم اختلاف دارند .
سال گذشته موگابه گیدون گینو ،استاندار جنجالی را مجددا به این سمت انتصاب نمود . اما سیاست های او باعث نابودی اقتصاد زیمبابوه و تورم بالا در کشور شد..و کمک کنندگان مالی غربی پیش از هرگونه اقدامی خواهان عزل وی شدند .
اما موگابه بر حفظ وی در این سمت پافشاری نمود .رییس جمهور سپس از دیگر متحد بدنام خود جانس تومانا،دادستان کل کشور، حمایت نمود .وی نیز ناظر موج جدیدی از تصرف اراضی و دستگیری فعالان و روز نامه نگاران طرفدار حزب ام دی سی شد .
اما چانگیرای در مقابل خواهان حذف هردوی این ها از مشاغل خود می باشد . این مشاجره هم اکنون حتی به ساز مان های منطقه ایی قاره آفریقا که از ضامن های توافق نامه ی تقسیم قدرت در زیمبابوه بودند نیز کشیده شده است .
گونو سعی نموده است تا با عزل تندای بیتی،وزیر اقتصاد و عضو حزب ام دی سی که متهم به نقض قوانین ارزی بود ،مقابله به مثل نماید .
گونو ،"بیتی" را متهم نمود که با قضاوت های ناعادلانه و مزاحمت ،تعدی غرض ورزی و تحریف زندگی خود و خانواده اش را به خطر افکنده است .
بیتی نیز در مقابل تمامی این اتهام ها را تکذیب نمود .علی رغم انتصاب وی به عنوان وزیر اقتصاد ،او هنوز احساس خوبی برای کار کردن در دفتر کار خود در حراره ندارد و می ترسد که در اتاقش استراق سمع انجام شود .به همین خاطر وی بازدید کنندگان را در دفتر دیگری ملاقات می نماید "بیتی" در این باره می گوید :من جهت کارم را عوض نکرده ام .من کارم را نه به طور نصف و نیمه بلکه کامل انجام می دهم .
"بیتی "همچنین از کشور های غربی در خواست کرد تا با کمک نمودن به زیمباوه از دولت جدید حمایت نمایند .وی افزود :اقدام غرب غیر عالمانه می باشد .آن چه که نیاز است درک شود این است که اگر آزمایش های غرب به شکست انجامید ،ما گزینه و راه چاره ارزانتری نمی باشیم .
اگر غرب با ما تعامل نداشته باشد ،آشفتگی بیشتری به ارمغان خواهد داشت . ما چنین مواردی را در کشور هایی چون لیبریا و سیرالئون مشاهده می کنیم .به بهایی که سومالی پرداخت نگاه کنید . تا کنون چگونه سومالی راه باز سازی نموده اند؟