پايگاه اطلاع رساني المحيط روز يکشنبه نوشت: تجاوز اسراييل به ناوگان آزادي حامل کمکهاي انسان دوستانه به مردم غزه، وضعيت حسني مبارک رييس جمهور مصر را در آستانه سقوط قرار داد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا؛ المحيط نوشت: روزنامه آمريکايي فارين پاليسي در اين باره نوشت که رييس جمهور مصر هم اکنون در وضعيت بسيار بدي به دليل مشارکت در محاصره نوار غزه قرار گرفته و اين در حالي است که در داخل مصر نيز نسبت به مشروعيت وي در خصوص سلامت جسمي و آينده مصر ترديدهايي وجود دارد.
به نوشته اين روزنامه تجاوز اسراييل به کاروان آزادي نقش مصر را که به عنوان شريک ساکت رژيم اشغالگر در محاصره غزه قرار داشت برجسته کرد.
براساس اين گزارش، اين تحول نامناسبي براي مصر بود که ادعا مي کرد هيچ گونه نقشي در محاصره غزه که از زمان سلطه حماس گذرگاه رفح را بسته است، ندارد.
اين روزنامه آمريکايي مي افزايد، با وجود آنکه مصر تصميم گرفته براي جلوگيري از خشم شهروندانش گذرگاه رفح را باز کند ولي با اين حال مانع از رسيدن کاروانهاي کمک رساني که سنديکاي داروسازان در اسکندريه فراهم کرده، شده است.
مصر در بيان دليل اين اقدام ادعا کرده است که احتمال خشونت در اطراف اين گذرگاه ممکن است به ثبات مصر ضربه بزند.
المحيط در ادامه گزارش به نقل از روزنامه مصري الشروق در اين باره نوشت که مصر بهانه هاي سياسي و اخلاقي خود را در سطح محلي و منطقه اي با ادامه مواضعش درباره گذرگاه رفح بعد از خشم گسترده کساني که معتقد به همکاري اين کشور با اسراييل در مجازات ساکنان نوار غزه شده اند، از دست داده است .
در پايان گزارش المحيط آمده است باوجود تظاهرات مردم مصر در سراسر اين کشور و سردادن شعارهايي در مخالفت با مبارک و ارتباط دادن بين نظام مصر با اسراييل دفاع از بستن گذرگاه رفح بيش از اين ممکن نبوده است.
پايگاه المحيط به نقل از روزنامه انگليسي گاردين نيز نوشت: باز کردن گذرگاه مرزي رفح بين مصر و نوار غزه مبارک را در وضعيت سردرگمي بين همبستگي عربي و رابطه با رژيم اسراييل قرار داده است.
اين روزنامه نوشت که مبارک در سردرگمي شديدي بين خشم مردمي به دليل تجاوزات اسراييل و حفاظت از رابطه نزديک با اين رژيم قرار دارد، رابطه اي که مصر مي توانداز آن نزديک به 2 ميليارد دلار کمک هاي آمريکا برخوردار باشد که برخي از تحليلگران معتقدند اين کمک براي بقاي نظام مبارک ضروري مي باشد.
اين روزنامه از وضعيت مشکوک گذرگاه و واقعيت اصلي در باز کردن آن مي نويسد؛ در حالي که بخشي از گذرگاه رفح که محل عبور کاميونها از مصر به غزه مي باشد پر تکاپو بوده ولي دروازه ديگر که محل عبور از غزه به مصر است خالي مي باشد.
حسني مبارک 24 ساعت بعد از تجاوز نيروهاي اسراييلي به ناوگان آزادي دستور باز کردن گذرگاه رفح را در مقابل کمکهاي انسان دوستانه و پزشکي و وضعيت هاي بحراني که خواهان عبور از خاک مصر بودند؛ صادر کرد.
رژيم صهيونيستي هفته گذشته با حمله به کاروان آزادي حامل 10 هزار تن کمک هاي غذايي و پزشکي، چندين عضو اين کاروان را شهيد و تعدادي را هم مجروح کرد.
گرچه رژيم صهيونيستي تحت فشارهاي بين المللي و افکار عمومي جهاني مجبور شد اعضاي اين کاروان را به کشورهايشان باز گرداند، ولي تهديد کرده است که باز هم مانع ورود کاروان هاي جديد کمک به غزه خواهد شد.