نويسنده برجسته مصري با انتقاد شديد از اعراب و سكوت آنان در مقابل اقدام رژيم صهيونيستي در كشتار فعالان صلح حاضر در كاروان امدادرسان آزادي غزه، اعلام كرد كه اين حادثه دولتهاي عربي را بههمراه تلآويو رسوا كرد.
به گزارش فارس، "فهمي هويدي " در مقالهاي كه در روزنامه اماراتي الخليج منتشر كرد، دولتهاي عربي را آماج انتقاد خود قرار داد و به سكوت آنان در مقابل حمله تروريستي رژيم صهيونيستي به كاروان آزادي غزه بهشدت اعتراض كرد.
هويدي در اين مقاله نوشت: شكي نيست كه كاروان «آزادي» غزه اسرائيل را رسوا كرد ولي در عين حال دولتهاي عربي نيز رسوا شدند.
كماندوهاي نيروي دريايي ارتش رژيم صهيونيستي بامداد روز دوشنبه گذشته (31 مي) به كشتيهاي كاروان امدادرسان غزه يورش بردند و در حملهاي تروريستي حدود 20 فعال صلح را به شهادت رساندند و نزديك به 50 نفر را مجروح كردند.
تركيه در پي اين اقدام اعلام كرد كه مناسبات اين كشور با تلآويو هرگز به آنچه پيش از آن بود باز نخواهد گشت و تا رژيم صهيونيستي اجراي تحقيقات بينالمللي در خصوص اين حادثه را نپذيرد، مناسبات تركيه با آن، عادي نخواهد شد.
هويدي نوشت: همه ما با چهره كريه اسرائيل و ياغيگري آن آشناييم ولي آنچه در حق كاروان آزادي مرتكب شد و برخي سرنشينان آن را به قتل رساند و آن را در آبهاي بينالمللي اشغال كرد، اين چهره كريه را در حقيقت به همه دنيا نشان داد و در سطح بينالملل به آن عموميت داد و اين اقدام سبب بروز خشم و نفرت گسترده در كشورهاي جهان شد.
هويدي افزود: اين اقدام سبب شد تا نيكاراگوئه مناسبات خود را با اسرائيل قطع كند. اكوادور و آفريقاي جنوبي سفير خود را در تلآويو فراخواندند و تركيه نيز طبيعتا پيش از اين كشورها اقدام لازم را انجام داد.
اين انديشمند مصري افزود: حتي سوئد نيز كشتيهاي اسرائيلي را براي يك هفته تحريم كرد ولي ما زماني غافلگير شديم كه دو كشور عربي (مصر و اردن) كه با اسرائيل قرارداد صلح دارند فقط تصميم گرفتند كه سفير اسرائيل را فرابخوانند و پيام اعتراضآميز ديپلماتيك به او بدهند نه بيشتر.
اين تحليلگر مهم عربي، همچنين با طعنه به كشورهاي عربي و تمجيد از شجاعت كشوري مانند موريتاني تصريح كرد: خدا را شكر كه موريتاني شجاعتر بود و با فشارهاي مردمي براي پاك كردن لكه ننگ ارتباط با اسرائيل، رابطه خود را با تلآويو پيش از زمان فعلي، قطع و سفير آن را يك سال پيش اخراج كرد.
اين انديشمند مصري از نهادها و طرفهاي عربي مانند اتحاديه عرب و وزراي خارجه كشورهاي عربي انتقاد كرد و تصريح كرد كه "واكنش خجولانه به اقدام تلآويو بر موضع اتحاديه عرب و وزراي خارجه عرب سايه انداخت و اينان «مجبور شدند» نشستي در قاهره ترتيب بدهند و موضعي نازلتر از آنچه نيكاراگوئه اتخاذ كرد، اتخاذ كنند!
هويدي افزود: درست است كه مردم عرب وضعيت بهتري در مقايسه با دولتهاي خود دارند و پس از شنيدن خبر بازگشايي گذرگاه رفح به درخواستها كمك پاسخ دادند ولي ما بهخوبي ميدانيم كه تصميمگيرندگان كلان عرب صداي مردم عرب را نميشنوند و اين دو هر كدام در راهي جداگانه سير ميكنند.
به اعتقاد هويدي، مواضع رسمي عربي، ضعف دولتهاي عربي را نشان ميدهد زيرا براي نمونه زماني كه از سخنگوي وزارت خارجه مصر سوال شد كه در پي اين حمله اسرائيل چه تحركات منطقهاي و بينالمللي ممكن است انجام شود، پاسخ داد كه اين امر به اقدام طرفهاي ديگر بستگي دارد.
هويدي افزود: اشاره سخنگوي وزارت امور خارجه مصر به تركيه بود كه كشتي متعلق به اين كشور هدف حمله تلآويو قرار گرفت؛ حال يا فراموش كرد يا خود را به فراموشي زد كه "اين مسئله " به مصر نيز مرتبط است.