سرويسهاي امنيتي مصر،از ورود تعدادي از نمايندگان پارلماني اين كشور كه قصد داشتند كمكهاي بشردوستانه را به دست مردم غزه برسانند، جلوگيري كرد.
به گزارش خبرنگار فارس در غزه، "فريد اسماعيل " يكي از نمايندگان پارلمان مصر در اين باره گفت: ما يك هيئت 9 نفره ار نمايندگان پارلماني مستقل و وابسته به اخوانالمسلمين بوديم و قصد داشتيم، مقداري سيمان، آهن و ساير مصالح ساختماني را وارد نوار غزه كنيم.اما نيروهاي امنيتي مصر مانع ورود اين مواد به نوار غزه شد و تمام خودروها را در فاصله 30 كيلومتري گذرگاه رفح متوقف كرد و خواستار بازگشت آنها به قاهره شد.
از سوي ديگر خبرنگار فارس در غزه گزارش داد كه نيروهاي امنيتي مصر همچنين تعدادي از فعالان اين كشور را كه يك كاروان به نام "كاروان آزادي " را سازماندهي كرده بودند و قصد داشتند برخي كمكهاي بشردوستانه، از جمله سيمان و مصالح ساختماني را به نوار غزه منتقل كنند، دستگير كردند و تمام اين كمكهاي بشردوستانه توسط نيروهاي امنيتي مصر توقيف شد.
بر اساس اين گزارش، اين اقدام دولت مصر نارضايتي فلسطينيها را برانگيخته است، بطوري كه نمايندگان جنبش حماس در شوراي قانونگذاري فلسطين، دستگيري اين افراد و مصادره كمكهاي بشردوستانه را محكوم كردند.
اين نمايندگان طي يك بيانيه مكتوب اعلام كردند: اين اقدام، نگران كننده و موجب ايجاد ترديدهاي زيادي شده است، ضمن اينكه از هر بعدي كه در نظر گرفته شود، ارزشهاي اصيل عربي را زير سوال ميبرد و يك نقطه تاريك و سياه در كارنامه مبارزاتي مصر بشمار ميرود.
اين در حالي است كه مصر دليل اين اقدام را تاكيدش بر ورود اين مصالح به نوار غزه از طريق گذرگاه "كرم ابوسالم " عنوان كرد. زيرا رژيم صهيونيستي تاكيد دارد كه اين مواد بايد به "آنروا " تقديم شود تا اين آژانس امدادرساني براي اجراي طرحهاي خود از آن استفاده كند.
دولت مصر نيز با وجود درخواستهاي مكرر مردم كشورهاي عربي و اسلامي، از بازگشايي دائم گذرگاه رفح به عنوان تنها گذرگاه ارتباطي فلسطينيان با جهان خارج خودداري ميكند.
مسئولان مصري اين گذرگاه را تنها براي مدت اندكي باز كرده و بار ديگر ميبندند و اجازه ورود كمكهاي بشردوستانه كمي به اين منطقه داده ميشود كه اين وضعيت، مردم نوار غزه بويژه بيماران و مجروحان فلسطيني را با مشكل جدي مواجه كرده است.
رژيم صهيونيستي از 27دسامبر سال 2008 تا 18 ژانويه 2009 ميلادي به مدت 22 روز نوار غزه را آماج حملات خود قرار داد كه درجريان آن بيش از يكهزار و 450 فلسطيني شهيد و پنج هزار و 500 نفر ديگر زخمي شدند و سه ميليارد دلار به ساختار زيربنايي اين منطقه زيان وارد شد.
دولت مصر درحال احداث ديواري فولادي با همكاري آمريكا در مرز خود با نوار غزه است كه اين ديوار با عمق بيش از 20 تا 30 متر در زير زمين ساخته ميشود و 9 تا 10 كيلومتر نيز طول دارد. قرار است اين ديوار تابستان امسال تكميل شود. اين ديوار داراي سيستمهاي حسگر است كه هرگونه تلاش براي تخريب آن را به مسئولان مصري اطلاع ميدهد و مصر همچنين كانال آبي را در طول اين ديوار ايجاد خواهد كرد.
دولت مصر همچنين در قبال ورود كاروانهاي كمكهاي بشردوستانه و فعالان بينالمللي حامي ملت فلسطين به نوار غزه كارشكني ميكند.