يك انديشمند مصري با اشاره به اينكه موقعيت رژيم صهيونيستي در منطقه بشدت تنزل يافته است و افكار عمومي در جهان عليه اين رژيم است، گفت: اسرائيل در سال 1979با پيروزي انقلاب اسلامي ايران ضربه دردناكي دريافت كرد.
به گزارش فارس، "فهمي هويدي " در ادامه مقاله خود درباره كاروان آزادي غزه و حمله رژيم صهيونيستي به آن در هفته گذشته، به وضعيت دشوار رژيم صهيونيستي اشاره كرد و تصريح كرد كه «اسرائيل اكنون در وضعيتي دشوار است».
اين انديشمند مصري نوشت: اسرائيل در سال 1979 با پيروزي انقلاب اسلامي ايران ضربه دردناكي دريافت كرد زيرا متحد مهمي مانند ايران را از دست داد و اكنون پس از انقلاب اسلامي، اسرائيل با غرور و سلطهجويي دومين متحد مهم خود را كه كم اهميتتر از ايران نيست، يعني تركيه را از دست داد.
به نوشته هويدي، اين زيان تركيه به خون اتباع تركيه آلوده شد و شكاف و اختلاف تلخ ميان اسرائيل و تركيه را بيشتر كرد. نبايد فراموش كرد كه نقش راهبردي اسرائيل پس از فروپاشي اتحاد جماهير شوروي و در زمان كنوني كاهش يافته است و نشانههاي مخالفت با سياستهاي تلآويو در محافل اروپايي افزايش يافته است. همچنانكه برخي از اعضاي اروپايي در كاروان آزادي غزه حضور يافتند و دليل مهم ديگر به راه افتادن تظاهرات در پايتختهاي اروپايي است.
اين انديشمند مصري به سخنان ضد اسرائيلي فرمانده نظاميان آمريكايي در خاورميانه اشاره كرد و نوشت: شهادت ديويد پترائوس كه اعلام كرد كه سربازان آمريكايي به دليل سياست اسرائيل كشته ميشوند كماهميتتر از مخالفت با سياستهاي اسرائيل نيست. علاوه بر اين "مئير داگان " رئيس موساد [سازمان جاسوسي رژيم صهيونيستي] چندي پيش اعلام كرد كه در ديدگاه آمريكا، نقش راهبردي اسرائيل كاهش يافته است به حدي كه تلآويو ديگر شريك راهبردي واشنگتن به شمار نميرود و در واقع دشمني براي [افزايش] قدرت آمريكا شده است.
هويدي، با تاكيد بر تنزل جايگاه راهبردي رژيم صهيونيستي و با بيان اينكه افكار عمومي جهان كاروان آزادي را پيروز حادثه هفته گذشته در برابر رژيم صهيونيستي اعلام ميكنند اعلام كرد كه روزنامه شروق مصر يكشنبه گذشته چهار مقاله و يك كاريكاتور با موضوع حمله اسرائيل به كاروان آزادي منتشر كرد و نكته مهم در اين مقالات كه نويسنده سه عدد از اين مقالات آمريكايي و نويسنده چهارمي اسرائيلي بود، اين است كه عنوان مقاله "آنتوني كودرزمن " استاد مركز مطالعات راهبردي واشنگتن اين بود: زمانيكه اسرائيل سرباري راهبردي بر دوش واشنگتن ميشود.
هويدي نوشت: اما كاريكاتور كه كاريكاتوريست آن نيز آمريكايي بود تصويري از رينگ بوكس را به همراه فردي عضلاني نشان ميداد كه نماد اسرائيل بود و توانسته بود حريف خود را كه نماد كاروان آزادي غزه بود، بشدت مضروب كند در حالي كه داور مسابقه دست فرد مضروب را به اين نشانه كه وي [كاروان آزادي] پيروز شده است، بالا برده بود. پيام روشن اين كاريكاتور اين است كه اسرائيل طرف شكست خورده حادثه حمله به كاروان آزادي غزه است.
هويدي تصريح كرد: فعالان صلح كاروان آزادي موفق شدند اسرائيل را كه عادت كرده بود هميشه در موضعي هجومي قرار بگيرد، در موضعي دفاعي قرار بدهند. بنابراين انظار و توجهات را به جنايت محاصره كه كميته چهارجانبه (آمريكا، روسيه، اتحاديه اروپا و سازمان ملل) به همراه برخي كشورهاي عربي (چه با بستن گذرگاهها چه با سكوت خود) آن را بر غزه تحميل كرده بود، معطوف كند. در نتيجه پرونده محاصره مطرح شد به طوري كه ديگر كسي نميتوانست از ادامه محاصره حمايت كند بلكه حتي برخي از پايان يافتن آن سخن گفتند در حالي كه برخي فقط ايدههايي درباره كاستن از شدت محاصره مطرح كردند؛ البته راهكار دوم قويتر و احتمال بيشتري براي عملي شدن دارد زيرا اسرائيل و تشكيلات خودگردان در رامالله به همراه مصر خواهان تداوم محاصره غزه هستند تا هر يك بنا بر دلايل خود از دست دولت حماس در غزه خلاص شوند.
اين انديشمند مصري در ادامه افزود: در خصوص راههاي كاستن از شدت محاصره، راههايي مطرح شده است. يكي از اين راهها اين است كه گروهي از اتحاديه اروپا تعيين شود براي بازرسي كمكهاي ارسالي به غزه و اطمينان از اينكه اين كمكها حامل سلاح نيست.
راه دوم درباره گشودن گذرگاهي دريايي از بندر "ازمير " تركيه به سوي نوار غزه است كه بر اساس آن مقامات تركيه كار نظارت بر كمكهاي ارسالي را بر عهده بگيرند. راه سوم نيز اين است كه اروپاييها به همراه تشكيلات خودگردان بر گذرگاه رفح در مرز غزه نظارت كنند؛ راهكاري كه حماس با آن موافقت كرده است.
هويدي نوشت: راه چهارم نيز ايجاد گذرگاههايي در مرز مصر شبيه گذرگاههاي آمريكا در كانادا و ايرلند است.