88.03.04
حقوقدانان و کارشناسان مصری درباره گسترش نفوذ رژیم صهیونیستی در منطقه دریاچه نیل وتجاوز به آبهای آن وبه خطر انداختن امنیت تردد کشتی ها دراین آبها به منظور محاصره کشور باستانی فراعنه وفشار آوردن به دولت حسنی مبارک برای دریافت سهمیه ای ازآبهای رود نیل هشدار دادند .
به گزارش خبرگزاری قدس ( قدسنا) به عقیده این کارشناسان ، مخالفت دولت مصر با امضای موافقت نامه مرزبندی دریاچه نیل نشان دهنده آگاهی کامل این دولت نسبت به زنگ خطر دست زدن به سهمیه های کشورهای باستانی حوزه دریاچه نیل وهمچنین حکایت از موضع تغییر ناپذیر وثابت آن دارد به ویژه پس از بحران آبی که در حال حاضر مردم مصر به دلیل ازدیاد بی رویه جمعیت با آن مواجه هستند .
مدیر بخش مطالعات دریاچه نیل در مرکز مطالعات سیاسی اهرام ، تاکید کرد : دست زدن به سهمیه کشور باستانی مصر در زمینه ابهای رود نیل خط قرمزی است که در حال حاضر هیچ مسوول مصری باتوجه به بحران کم آبی در کشور نمی تواند از آن عبور کند.دکتر هانی رسلان در گفت وگو با شبکه الجزیره ، برخی ازهمسایه های جغرافیایی مصر را به توطئه علیه امنیت آبهای این کشور متهم ساخت که تلاش می کنند از راه محاصره آبی ودرنهایت دیکته کردن وتحمیل مواضع سیاسی خود به هیات حاکمه بر سرزمین فراعنه به اهداف شان برسند.
وی در عین حال با اشاره به این که کشورش روش گفت وگوی مسالمت آمیز ودیپلماسی را برای حل این بحران در پیش گرفته است ، هر گونه درگیری نظامی وجنگ دریایی میان کشورهای حوزه دریاچه نیل را بعید دانست .
رسلان ، حضور ودخالت رژیم صهیونیستی دراین بحران را آشکار وشدید عنوان کرد به ویژه درسایه درخواست کشورهایی مانند کنیا ، اوگاندا وتانزانیا نسبت به بازبینی قراردادهای 1929 که در زمان استعمار انگلیس به امضا رسید ودومی 1958 که میان مصر وسودان برای بهره برداری از برخی موارد رود نیل اتفاق افتاد .
وی افزود : این سه کشور خود را ناچار به پیروی از این قراردادها نمی دانند چرا که در زمان استعمار به امضا رسید ، اما مصر بهترین راه حل را برای بیرون آمدن از این بحران دربازنگری واصلاح برخی ازمواد این قراردادها وراه اندازی طرح های آبی برای رفع نیاز این کشورها می داند .
از سوی دیگر یک متخصص در امور آفریقا ، بر این مطلب که رژیم صهیونیستی با توجه به طمع بیش از حدش برای دست یابی به قسمتی ازآبهای دریاچه نیل به منظوراستفاده درکشت صحرای" نقب " پشت سر این فتنه واین آتش افروزی قرار دارد، تاکید کرد.
دکتر احمد یوسف القرعی خاطر نشان ساخت ، رزیم صهیونیستی مذبوحانه تلاش می کند خود را به عنوان یازدهمین کشور در حوزه دریاچه نیل مطرح سازد واین کشورهارا دربرابر عمل انجام شده قرار دهد وپس از مدتی در گفت وگوهای مربوط به تقسیم وسهم بندی آبها شرکت کرده وادعای خویش را به کرسی بنشاند . وی با محکوم کردن تلاش های رژیم اشغالگر قدس برای تحمیل خود به کشورهای حوزه دریاچه نیل تاکید کرد ، رژیم صهیونیستی درخواست 2 میلیارد متر مکعب از آبهای نیل را دارد که باید از طریق تنگه السلام به سرزمینهای خود برسد .
این متخصص همچنین با بیان این که کشورهای اتیوپی ، اوگاندا وکنیا میزبان طرحهای صهیونیستی هستند وروی سهم مصر از آبهای نیل این سرمایه گذاری بی گمان تاثیر گذار خواهد بود ، تاکید کرد رژیم اشغالگر از این کشورها قطعا درمقابل یک سری وعده ووعید به عنوان ابزاری برای اجرای توطئه های خود در منطقه دریاچه نیل استفاده خواهد کرد .
از طرف دیگر ، چنانچه کشورهای حوزه دریاچه نیل نتوانند به راه حلی برای پایان بخشیدن به اختلاف نظرهای کنونی دست پیدا کنند ، این کشورها برای انجام تغییراتی در قراردادهای قبلی به دادگاههای بین المللی مراجعه کنند .
قدسنا