سودان

همزمان بيست‌ويكيمن سالگرد رحلت معمار كبير انقلاب؛ حضرت امام خمينی(ره) همايش علمی بررسی شخصيت و انديشه‌های امام خمينی در سودان برگزار شد.




به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رايزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ايران در سودان به‌مناسبت بزرگداشت بيست و يكمين سالگرد ارتحال ملكوتی رهبر فقيد انقلاب اسلامی و بنيانگذار جمهوری اسلامی ايران؛ حضرت امام خمينی(ره) شامگاه پنجشنبه 13 خرداد ماه 89 همايشی با شركت بيش از 500 نفر از شخصيت‌های رسانه‌ای، علمی، هنری، سياسی، فرهنگی و مذهبی و خانواده‌های ايرانيان مقيم و تنی چند از ديپلمات‌های كشورهای خارجی در سالن بين‌المللی شهيد زبير خارطوم برگزار كرد.

سخنرانان اين همايش در باره ابعاد مختلف شخصيت حضرت امام(ره) بويژه تاثيرات بسيار عميق افكار، ديدگاه‌ها و انديشه‌های ايشان بر احيای تفكر و تمدن اسلامی در قرن بيستم سخنرانی كردند.

سخنرانان اين همايش در سخنرانی‌هايشان جنايت اخير رژيم ستمگر صهيونيستی در حمله به كاروان امدادی مردم مسلمان و بی‌دفاع غزه را محكوم كرده و تاكيد نمودند كه امام خمينی رحمه الله تعالی عليه تنها شخصيت برجسته در قرن بيستم بود كه خطر دولت جنايتكار اسراييل را از ابتدای آغاز مبارزات خود به‌خوبی درك كرده بود و همواره در پيام‌ها، سخنرانی‌ها و ديگر آثار خود اين خطر را به جهانيان بويژه امت اسلام گوشزد می‌كرد.

سيد حامد ملكوتی؛ رايزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ايران در خارطوم در ابتدا از شخصيت‌ها و جمع شركت‌كننده در همايش ارتحال حضرت امام خمينی (ره) سپاسگزاری و اظهار كرد: اكنون 21 سال از ارتحال ملكوتی معمار انقلاب اسلامی ايران می‌گذرد، ولی تفكر و انديشه و راه امام خمينی (ره) در ميان همه ما و مريدان و مشتاقانش حضور دارد. همه اذعان دارند كه تاريخ نظير حضرت امام را بخود نديده است. امام دارای ويژگی‌های منحصر بفردی است و به‌تمام معنی مجاهد، عالم، متقی، زاهد، مربی، مرشد و..... شناخته شده است.

وی افزود: موضوعاتی از جمله اتحاد امت اسلامی، پرهيز از اختلافات مسلمانان، روز جهانی قدس، تاكيد بر حمايت از مستضعفين، حمايت از مردم مسلمان فلسطين و لزوم مبارزه با رژيم صهيونيستی و استكبار و غرب در تمام سخنرانيها، پيامها، افكار وديدگاههای جامع و الهی حضرت امام خمينی و در وصيت نامه‌اش مورد تاكيد قرار گرفته است.

دكتر عبد الرحيم علی؛ رئيس مجلس شورای حزب حاكم و رئيس دانشكده زبان و ادبيات عرب دانشگاه بين‌المللی آفريقا، در سخنان خود در اين همايش ضمن اشاره به ديدارش با حضرت امام خمينی در فرانسه‌، مروری گذرا بر انديشه های امام خمينی(ره) داشت و تاكيد كرد كه ديدگاهها و انديشه های ايشان در محورهای وحدت امت اسلامی ، موضوع قدس وفلسطين ومقاومت در مقابل استعمار گران وسلطه طلبان غرب وشرق تاثيراتی عميق بر مسلمانان برجای گذاشت و باعث احيای جنبش‌های اصيل اسلامی در نقاط مختلف جهان شد.

امين بنانی يكی از چهره‌های برجسته سياسی و طرفدار انقلاب اسلامی در سخنرانی خود اظهار داشت: در اوايل نهضت عظيم امام خمينی‌، ما در دانشگاه‌های سودان دانشجو بوديم و لحظه به لحظه فتواها و ديدگاه‌های امام خمينی و شهيد مطهری را دنبال و مطالعه می‌كرديم. پس از پيروزی انقلاب اسلامی ايران، ما دانشجويان مسلمان دانشگاه خارطوم نيز مجذوب ديدگاه‌ها و افكار الهی، انسانی و حق‌طلبانه حضرت امام خمينی شديم و خود را در خط امام قرار داديم.

امين بنانی اضافه كرد: پيروزی و موفقيت عظيم و شگفت‌انگيز جنبش امام خمينی بر رژيم وابسته و تا دندان مسلح پهلوی در ايران بخاطر اعتقاد امام خمينی و توكل ايشان به خداوند متعال و پياده كردن احكام الهی در جامعه ايران و ساير جوامع اسلامی و از سوی ديگر واگذاری امر حكومت به خود مردم و همچنين حمايت بی‌حد و حصر از نهضت‌ها و جنبش‌های مسلمان و آزادی‌خواه در مقابله با ابرقدرت‌های حاكم شرق و غرب بوده است.

دكتر ربيع عبد العاطی؛ مشاور وزير فرهنگ و مسئول تبليغات خارجی حزب حاكم كشور ميزبان نيز يكی ديگر از سخنرانان اين همايش بود.

وی گفت: امام خمينی(ره) شخصيتی مردمی بود كه از ميان توده های مردم برخاست و خواسته‌های مردم را در مقابل استكبار و استبداد با صدای بلند فرياد زد. موضوع قدس و فلسطين در انديشه‌های امام خمينی(ره) جايگاه خاصی داشت و به همين دليل پس از پيروزی انقلاب شكوهمند اسلامی در ايران، آخرين جمعه ماه رمضان را به عنوان روز جهانی قدس برای مسلمانان نامگذاری كرد.

مشاور وزير فرهنگ افزود: اخلاق و رفتار حضرت امام خمينی مانند رفتار ياران و اصحاب حضرت رسول اكرم(ص) بوده است. انقلاب امام با بقيه انقلاب‌ها تفاوت دارد. زيرا انقلاب امام عليه ظلم، جور، استعمار و بی‌دينی بوده است.

در اين همايش فيلمی از زندگی پربار بنيانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمينی (رضوان الله و تعالی عليه) برای حاضرين و شركت كنندگان پخش شد.

در ادامه اين همايش، يكی از شعرای برجسته سودانی بنام الشامی كه جزء علاقه‌مندان به انقلاب اسلامی ايران و از مريدان امام خمينی(ره) است، نيز اشعار جذاب خود را درباره بنيانگذار جمهوری اسلامی ايران قرائت كرد كه مورد توجه حاضران قرار گرفت.

در حاشيه اين همايش نيز نمايشگاهی حاوی عكس‌های تاريخی كه نشانگر دوران‌های مختلف حيات حضرت امام خمينی (ره) و همچنين كتاب‌هايی درباره زندگی و انديشه‌های ايشان بود، در معرض ديد شركت كنندگان قرار گرفته بود.

با توجه به اهميت و ضرورت آشنايی حاضرين همايش با شخصيت و انديشه‌های روشنگرانه و تابناك حضرت امام و همچنين دستاوردهای انقلاب اسلامی ايران در طول 31 سال انقلاب، به ويژه نامه‌ای كه به تشريح و تحليل دلايل وچگونگی شكل گيری نهضت اسلامی به رهبری امام خمينی (ره) و نقش بی بديل امام می‌پردازد، تهيه و برای شركت كنندگان در همايش توزيع شد.

خانم پروفسور عائشه الغبشاوی كه يكی از شخصيت‌های برجسته و انديشمند سودانی است سخنران ديگر اين همايش بود. وی در سخنانی گفت: امام خمينی امت اسلامی را از تفرقه دور و وحدت ويكپارچگی را بوجود آورد.

وی افزود: امام خمينی انقلابی را ايجاد كرد كه اكنون رئيس جمهور آن دكتر احمدی نژاد با تكيه بر همان منطق و دكترين، بدون هيچ وحشت و نگرانی با نظام سلطه غرب مقابله می‌كند. ديدگاه‌های امام خمينی باعث شد كه همه مذاهب اسلامی به تقريب دست يابند، شيعه و سنی با هم مهربان و متحد شوند، انسجام و همفكری ميان شيعه و سنی منجر به تضعيف و ناتوانی دشمنان اسلام شده است.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۵:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۵:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۵:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۵:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران