بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، جمعه شب در پایان سفر خود به کامرون و پیش از عزیمت به افریقای جنوبی، از کشورهای افریقایی خواست مواضع خود را در زمینه اصلاحات در شورای امنیت سازمان ملل متحد هماهنگ کنند.
دبیر کل سازمان ملل متحد تاکید کرد مسئله ضرورت اصلاحات در نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد به ویژه شورای امنیت از اهمیت و حساسیت زیادی برخوردار است و کشورهای عضو به مذاکرات و رایزنیهای خود در این زمینه ادامه می دهند.
بان کی مون افزود اصلاحات در شورای امنیت سازمان ملل متحد باید شفاف، دموکراتیک و مشارکتی باشد. دبیر کل سازمان ملل متحد که در کنفرانسی مطبوعاتی سخن می گفت تاکید کرد در دیدار با پل بیا رئیس جمهور کامرون این مسئله را یاداوری کرده است که رهبران کشورهای افریقایی باید در زمینه اصلاح شورای امنیت یک موضع هماهنگ اتخاذ کنند.
کشورهای افریقایی ساختار کنونی و شرایط حاکم بر شورای امنیت سازمان ملل متحد را ناعادلانه می دانند و خواستار ان هستند که اصلاحاتی اساسی در ساختار این نهاد تصمیم گیرنده سازمان ملل متحد ایجاد شود و شمار کرسیهای دایم و غیر دایم ان افزایش یابد.
در حال حاضر شورای امنیت سازمان ملل متحد دارای پانزده عضو است که پنج عضو ان دایمی هستند ( روسیه، امریکا، فرانسه،انگلیس و چین) و در تصمیم گیریها و رای گیریهای ان از حق وتو برخوردار هستند.
ده عضو این شورا نیز به مدت دو سال انتخاب می شوند. ژان پینگ رئیس کمیسیون افریقا نوزدهم ماه مه در کنفرانسی بین الملل «افریقای قرن بیست و یکم» که در یائونده پایتخت کامرون برگزار شده بود ضمن تاکید بر ضرورت اصلاحات اساسی در ساختار شورای امنیت سازمان ملل متحد خاطر نشان کرد قاره افریقا باید دستکم دو کرسی دایم در شورای امنیت داشته باشد. رئیس جمهور کامرون روز پنجشنبه در یائونده در مراسم ضیافت ناهار با حضور دبیر کل سازمان ملل متحد از وی خواست از خواسته های افریقا حمایت کند و برای حل و فصل مشکلات کنونی در ساختار شورای امنیت سازمان ملل تلاش کند.
پل بیا ضمن ابراز تاسف از اینکه قاره افریقا هیچ نماینده دایمی در نهاد مهمی مانند شورای امنیت ندارد از بان کی مون خواست به این بی عدالتی پایان دهد.
بان کی مون اعلام کرد درست است که قاره افریقا هیچ نماینده دایمی در شورای امنیت سازمان ملل متحد ندارد اما درخواست اصلاح ساختار این نهاد تنها به کشورهای افریقایی محدود نمی شود و کشورهای دیگری هم هستند که چنین خواسته ای دارند. به گزارش خبرگزاری شینهوا از یائونده، ضرورت ایجاد اصلاحات در شورای امنیت سازمان ملل متحد از پانزده سال پیش مطرح شد و این مسئله علاوه بر افریقائیها، کشورهای متعددی را در اروپا، اسیا، امریکای لاتین به خود مشغول کرده است و در این میان کشورهای نوظهور اقتصادی مانند هند و برزیل با جدیت بیشتری بر ضرورت اصلاح این نهاد تاکید می کنند.