مقامات سازمان ملل متحد و آفریقا روز دوشنبه اعلام کردند درگیری ها در منطقه دارفور در غرب سودان افزایش یافته است و این مانعی برسر راه تلاش ها برای برقراری صلح در این منطقه است .
براثر درگیری های ماه مه در منطقه دارفور چهارصد و چهل و هفت نفر کشته شدند . ابراهیم گامباری فرستاده ویژه سازمان ملل متحد به سودان آن را شمار بی سابقه ای از کشتار براثر درگیری در یک منطقه توصیف کرده است . به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک ، گامباری در اظهاراتی در شورای امنیت گفت تحرکات و تقویت نیرو ازسوی هر دو طرف درگیر در منطقه دارفور مشاهده و پیش بینی می شود درگیری ها نظامی در این منطقه همچنان ادامه داشته باشد . تابو امبکی رئیس جمهور سابق افریقای جنوبی نیز که سرپرستی هیئت میانجی گر اتحادیه افریقا را برای پایان دادن به بحران در منطقه دارفور به عهده دارد از ادامه درگیری ها در این منطقه ابراز نگرانی کرد. دادستان دیوان کیفری بین المللی نیز اعلام کرد تجاوز به عنف و حملات علیه غیر نظامیان در منطقه دارفور ادامه دارد و سراسر این منطقه همچنان " یک صحنه جنایت " است . لوئیس مورنو اوکامپو Luis Moreno Ocampo در سخنانی در شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت پس از امضا موافقتنامه صلح بین دولت سودان و مهمترین گروه شورشی دارفور در دوحه قطر هزاران غیر نظامی هدف حمله قرار گرفتند . وی افزود سراسر منطقه دارفور همچنان صحنه جنایت است.
درگیری ها در منطقه دارفور از سال دو هزار و سه تاکنون سیصد هزار کشته و بیش از دو میلیون اواره درپی داشته است . دیوان کیفری بین المللی همچنین حکم بازداشت عمر البشیر رئیس جمهور سودان را به اتهام جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در منطقه دارفور صادر کرده است . اما خرطوم اتهامات دیوان کیفری بین المللی را علیه عمر البشیر رد کرده است و به ادامه کشتار و تجاوز به عنف در این منطقه ادامه می دهد . البشیر ماه مارس سال دو هزار و نه به عنوان نخستین رئیس دولت با حکم بازداشت دیوان کیفری بین المللی روبرو شد .
دیوان کیفری بین المللی وی را به جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در منطقه دارفور در غرب سودان متهم کرد . هفت سال درگیری در منطقه دارفور بین ارتش سودان با شورشیان در این منطقه باعث شده است تا آمریکا رئیس جمهور سودان را به نسل کشی در دارفور متهم کند . جنبش عدالت و مساوات یکی از دو گروه شورشی غیر عرب در سودان به شمار می رود که سال دو هزار و سه علیه دولت سلاح برداشت . دارفور منطقه ای است که یکی از بزرگترین عملیات بشردوستانه در ان در جریان است بطوریکه اژانس های امداد رسان زیادی ازجمله سازمان ملل متحد در ان سرگرم فعالیت هستند.
این اژانس های امدادرسان نیز پیوسته با حملات سارقان مسلح و شبه نظامیان روبرو بوده اند و این مسئله باعث شده است تا فعالیت های انها همیشه با موانعی جدی روبرو باشد. تحلیلگران می گویند اغاز درگیری سال دو هزار و سه در دارفور بخشی از نتیجه چندین دهه کوتاهی های اقتصادی و اجتماعی ناشی از اشغالگری انگلیس و دولت های متوالی سودان بوده است .