دولت مصر همسو با سياستهاي رژيم صهيونيستي هرگونه پايان دادن به محاصره غزه را به پايان حكومت حماس در اين منطقه مشروط كرد.
به گزارش فارس، "حسام زكي " سخنگوي وزارت خارجه مصر كه همراه با وزير خارجه اين كشور به بروكسل سفر كرده است، در گفتوگو با روزنامه "السفير " لبنان گفت كه محاصره تحميلي بر نوار غزه كه از حدود چهار سال پيش ادامه دارد، در سايه حكومت حماس بر نوار غزه و فقدان سلطه تشكيلات خودگردان بر آن، هرگز رفع نخواهد شد.
وي افزود: دو مسئله در رابطه با اوضاع غزه وجود دارد، يكي وضعيت انساني است كه بايد هر چه سريعتر حل شود و مسئوليت آن بر گردن نيروي اشغالگر است و در اين زمينه بايد به توافقنامه سال 2005 امضا شده بين اسرائيل و تشكيلات خودگردان مراجعه كرد و اين توافقنامه به نوار غزه اجازه ميدهد كه روزنه تنفس و روزنههايي براي ورود و خروج كالاها داشته باشد.
وي در ادامه تصريح كرد: اما مسئله دوم وضعيت سياسي است كه از اهميت زيادي برخوردار است و به تحقق آشتي فلسطينيان بستگي دارد، ما معتقديم كه وضعيت كنوني غزه ادامه وضعيت غيرقانوني است، تشكيلات خودگردان در نوار غزه حضور ندارد و بايد به آن بازگردد و اين موضع مصر است.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا اتحاديه اروپا نيز با اين موضع مصر موافق است، ادعا كرد: اين موضع همه جهان به استثناي برخي كشورهاي محدود است كه به اسم آنها را ميشناسيم و آنها وضعيت سياسي موجود در غزه را قبول دارند.
در پي كودتاي فتح عليه جنبش حماس كه با راي مردم به قدرت رسيد، حماس كنترل غزه را بدست گرفت. در پي اين اقدام محمود عباس رئيس تشكيلات خودگردان، دولت وحدت ملي به نخستوزيري اسماعيل هنيه را منحل اعلام كرد و در حكمي "سلام فياض " را بدون گرفتن راي اعتماد از مجلس فلسطين بعنوان نخست وزير دولت انتصابي تشكيلات خودگردان فلسطين معرفي كرد كه اين امر با مخالفت حماس روبرو شد.
در پي پيروزي حماس در انتخابات 25ژانويه 2006 و تشكيل دولت فلسطين به رهبري اين جنبش، كشورهاي غربي و در صدر آن آمريكا و اتحاديه اروپا با همكاري رژيم صهيونيستي به محاصره اقتصادي ملت فلسطين پرداختند و با قطع تمام كمكهاي خود به دولت فلسطين، حماس را براي به رسميت شناختن رژيم صهيونيستي تحت فشار قرار دادند.