تهران / واحد مرکزی خبر / موسسه غیردولتی آمریکایی "ایمنی بخش مالی جهانی" در گزارشی اعلام کرد در چهار دهه اخیر بیش از دویست و ده میلیارد دلار پول از چهار کشور آفریقایی به خارج از این کشورها قاچاق شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، این گزارش نشان می دهد دستکاری کردن فاکتور کالاهای صادراتی یا وارداتی، شایع ترین ابزار قاچاق پول در افریقا به ویژه در کشورهای عربی این قاره محسوب می شود.
این موسسه آمریکایی همچنین اعلام کرد قاچاق کالا و رشوه خواری و پول شویی و ضعف نظامهای بانکی، مهمترین عواملی هستند که خروج غیرقانونی پول از کشورهای آفریقایی را تسهیل می کنند.
این مسئله موجب شده است قاره سیاه در چهار دهه اخیر حدود هشتصد و پنجاه میلیارد دلار از دارایی های خود را از دست بدهد و هر سال یازده درصد بر میزان خروج غیرقانونی پول از کشورهای این قاره افزوده می شود. کشورهای نیجریه، مصر، الجزایر و مغرب به ترتیب در رده های اول تا چهارم از نظر میزان خروج غیرقانونی سرمایه از این کشورها در چهار دهه اخیر قرار دارند.
سهم نیجریه از میزان خروج سرمایه در این مدت هشتاد و نه میلیارد و پانصد میلیون دلار، سهم مصر هفتاد میلیارد و پانصد میلیون دلار، سهم الجزایر بیست و پنج میلیارد و هفتصد میلیون دلار و سهم مغرب بیست و پنج میلیارد دلار بوده است.