اين روزنامه در شماره روز سه شنبه خود تصريح کرد: کارشناسان و حقوقدانان مصري نسبت به ميزان خطر نفوذ رژيم صهيونيستي در منطقه رود نيل و گسترش انديشه نژادپرستي در اين منطقه ، هشدار دادند.
رود نيل با 6671 کيلومتر طول ، طولانيترين رود جهان است که از رشته کوه هايي در مرکز قاره آفريقا سرچشمه ميگيرد و راه طولاني خود را به سمت شمال آغاز کرده و در طي مسير ، رودهاي زيادي که از کوه هاي غرب اين قاره سرچشمه گرفتهاند ، به آن ميپيوندند.
اين رود از کشورهاي اوگاندا ، سودان و مصر و از شهرهاي مهمي چون خارطوم ، پايتخت سودان و قاهره ، پايتخت مصر ، گذشته و سرانجام به درياي مديترانه ميريزد.
نيل شاهراه حياتي اين کشورهاي خشک و بياباني و سبب برتري موقعيت آنها بر ديگر کشورهاي آفريقايي است.
روزنامه سوري الثوره نيز به نقل از اين کارشناسان تاکيد کرد: رژيم صهيونيستي مي خواهد با محاصره و فشار بر مصر و ايجاد ناامني در نيل، به مقاديري از آب اين رودخانه دست يابد.
کارشناسان مصري با اشاره به اينکه در طول تاريخ معاهده هاي زيادي در باره آب نيل به امضا رسيده، خاطرنشان کردند: دولت مصر بايد از امضاي هر توافقنامه اي پيرامون اين رود خودداري کرده وموضع خود را براي حفظ آب هاي آن استوار نگاه دارد ، چرا که اين کشور در حال حاضر به دليل افزايش جمعيت نياز بيشتري به آبهاي آن دارد.
به نوشته اين روزنامه، "هاني رسلان" رييس اتحاديه پژوهش هاي نيل در مرکز پژوهش هاي سياسي "الاهرام" تاکيد کرد: تجاوز به سهم تاريخي مصر در آب رودخانه نيل ، خط قرمزي است که هيچ مسوول مصري نمي تواند از آن عبور کند ، به ويژه پس از آنکه اين کشور دچار فقر کم آبي شده است.
وي افزود: هر فرد مصري مي تواند سالانه از 800 متر مکعب آب استفاده کند که اين مقدار کمتر از معيار جهاني 1000 متر مکعب براي هر نفر در سال است.
رسلان در ادامه خاطر نشان کرد: مصر در 20 سال آينده دچار بحران کم آبي خواهد شد.
"احمد يوسف القرعي" کارشناس مسايل آفريقا نيز گفت: رژيم صهيونيستي مي خواهد با ايجاد نا امني در حوزه رود نيل به آبهاي آن دست يابد ، لذا دولت مصر بايد با آگاهي به اين اهداف اسراييلي از امضاي هرگونه معاهده با اين رژيم در مورد آب نيل خودداري کند.
وي تاکيد کرد: اسراييل مي خواهد خود را به عنوان 11 کشور حوضه رود نيل معرفي کند تا در آينده نزديک بتواند در تقسيم آب آن شريک شود.