روزنامه لوموند نوشت بیماری سرخک پس از بیست سال رکود محسوس به حد نگران کننده ای در قاره آفریقا در حال شیوع است.
ای روزنامه فرانسوی در اینترنت افزود شیوع مجدد بیماری سرخک روش های پیشگیرانه را زیر سوال برده و این در حالی است که اجرای برنامه های واکسیناسیون، میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری عفونی تنفسی را از دو میلیون و پانصد هزار مورد در سال هزار و نهصد و هشتاد به صد و شصت و چهار هزار مورد در سال دو هزار و هشت رسانده است. یکی از مسئولان سازمان پزشکان بدون مرز اظهار داشت سازمان جهانی بهداشت یکی از برنامه های خود را ریشه کنی بیماری سرخک تا سال دو هزار و پانزده اعلام کرده بود در حالی که رسیدن به این هدف بعید بنظر می رسد. بنا بر آمار اولیه ، از اواخر سال دو هزار و نه تا ابتدای سال دو هزار و ده بیش از شصت و چهار هزار مورد ابتلا به بیماری سرخک در سی کشور افریقایی گزارش شده که از این تعداد هزار و صد و هشتاد و هشت مورد ان منجر به مرگ شده است.
به عقیده سازمان پزشکان بدون مرز ، جای تعجب است که این بیماری نه تنها در مناطق درگیری همچون جمهوری دموکراتیک کنگو شیوع یافته بلکه در کشورهای با ثباتی همچون مالاوی ، بورکینافاسو و افریقای جنوبی که در طی سالهای گذشته برنامه های وسیعی برای واکسیناسیون به اجرا گذاشته شده شایع شده است. این در حالی است که مبارزه با سرخک بعنوان یکی از عوامل مرگ و میر در کشورهای فقیر ، از اولویت وزارتخانه های بهداشت و وام دهندگان جهانی نیست.
کشورهای ثروتمند این بیماری را به نسبت خوش خیم توصیف می کنند در حالی که این بیماری بسیار مسری است و می تواند عوارض شدیدی مثل ذات الریه ، نابینایی و آنسفالی ایجاد کند و موجب مرگ پنج تا بیست درصد از بیماران در مناطق محروم شود.
هر چند هنوز دارویی علیه ویروس سرخک ساخته نشده است اما به راحتی می توان با تزریق واکسن در برابر ان مقاوم شد.