مدیر کل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی در تظاهرات ضد دولتی در اسکندریه مصر شرکت کرد . به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان ؛ در مصر جنبش رو به رشدی برضد خشونتها و بی رحمی پلیس به وجود آمده است .
بیش از هزار نفر از مردم برای شرکت در تظاهرات روز جمعه وارد خیابانهای شهر اسکندریه مصر شدند.
این تظاهرات تازه ترین تظاهرات و در ادامه تظاهرات ضد خشونت های پلیس است . این تظاهرات بعد از ان شروع شد که پلیس یک جوان مصری را از یک کافی نت بیرون کشید و به شدت مضروب کرد که در نهایت باعث کشته شدن این جوان شد . این تظاهرات غیر معمول بود اما پایان ان مسالمت امیز بود و هیچ کس هم در پایان ان بازداشت نشد. این تظاهرات از این جنبه که مردم علنا از حکومت مصر انتقاد کردند غیر معمول محسوب می شود.
دراین باره بن ویدمن خبرنگار ارشد تلویزیون سی ان ان در گزارشی از اسکندریه مصر گفت .. تظاهراتی که برگزار شد نسبتا پر تعداد بود پلیس مصر این تظاهرات را زیاد مختل نکرد .
علت برگزاری این تظاهرات به کشته شدن یک تاجر بیست و نه ساله به نام خالد سعید در اسکندریه بازمی گردد که اوایل ماه جاری بدست پلیس کشته شد.
پلیس می گوید علت مرگ وی بلعیدن مواد مخدر بود که باعث خفگی وی شد اما تصاویر بدست امده از سردخانه نشان می دهد صورتش به شدت صدمه دید.
شاهدان می گویند وی در خیابان مضروب و کشته شد . این خبرنگار افزود..ماجرایی که رخ داد نخستین بار در مصر رخ نمی دهد در واقع سازمان حقوق بشر در مصر می گوید سابقه مصر در حقوق بشر بسیار خراب است .
حضور محمد البرادعی مدیرکل سابق اژانس بین المللی انرژی اتمی و برنده جایزه صلح نوبل در تظاهرات روز جمعه نیز اهمیت بسیار زیادی دارد .
البرادعی به صورت فزاینده درحال بازی کردن نقش در تحولات سیاسی در مصر است . خبرنگار افزود ..
ما در جریان تظاهرات با محمد البرادعی گفتگو کردیم.
البرادعی گفت که شکنجه در مصر باید به پایان برسد . البرادعی درحالی که در بین تظاهر کنندگان حرکت می کرد به خبرنگار سی ان ان گفت .. " به نظر من پیام روشن است و این باید اخرین باری باشد که شاهد شکنجه در مصر هستیم .
شکنجه مربوط به قرون وسطی است ". بن ویدمن افزود..وزارت کشور مصر با صدور بیانیه ای اعلام کرد خالد سعید بر اثر مضروب شدن کشته نشد اما خانواده خالد سعید و بسیاری از فعالان می گویند این گزارش ها هیچ ارزشی ندارند . در فیس بوک برای خالد سعید صفحه ای ایجاد شده است که بیش از دویست هزار نفر عضو دارد محمد البرادعی هم در فیس بوک صفحه دارد که صدها هزار نفر عضو دارد ، اما به هرحال نباید توانایی چنین پایگاههای اجتماعی در اینترنت برای تغییر را ، بیش از حد ارزیابی کرد .
با وجود اعضای پر شمار در صفحه ی خالد سعید در فیس بوک عده کمی از انها حاضر شدند عملا برای تظاهرات در خیابان بیایند.