کارشناس مصری در زمینه اصلاحات سیاسی گفت، مرگ یک جوان مصری در پاسگاه پلیس موجب شد وجدان بخش بزرگی از جامعه مصر به درد آید و تجمع بزرگی در اعتراض به این حادثه در شهر اسکندریه برگزار شود.
دکتر عمرو الشوبکی کارشناس اصلاحات سیاسی و احزاب در مرکز پژوهشهای استراتژیک الاهرام مصر در گفتگو با شبکه الجزیره درباره افزایش شمار شرکت کنندگان در تجمعات ضد دولتی در مصر از دهها نفر به هزاران نفر در چند ماه اخیر گفت: "در گردهم آیی شهر اسکندریه که در اعتراض به کشته شدن "خالد سعید" جوان مصری هنگام بازداشت در پاسگاه پلیس درمسجدی نزدیک به منزل وی برگزار شد حدود پنج هزار نفر شرکت کردند.
جان باختن این جوان در پاسگاه پلیس، بر وجدان بخش گسترده ای از مردم مصر تاثیر گذاشت و موجب شد چنین تجمعی در شهر اسکندریه که نسبت به قاهره جمعیت اندکی دارد برگزار شود.
شاهدان زیادی وجود دارند که شکنجه شدن این جوان را تایید می کنند به همین علت مردم انتظار داشتند تحقیقاتی در داخل وزارت کشور صورت گیرد و صرفنظر از این که علت مرگ این جوان چه بوده است، شکنجه گران محاکمه شوند.
اما انجام نشدن تحقیق در این خصوص بر خشم مردم افزود.
وارد شدن تعدادی از نخبگان سیاسی مخالف دولت در این ماجرا نیز بر حجم اعتراضات افزود". الشوبکی درباره مشارکت شخص محمد البرادعی در گردهم آیی شهر اسکندریه و تاثیر آن بر آینده سیاسی وی که از نامزدهای احتمالی ریاست جمهوری مصر شناخته می شود گفت: "در مسائلی مانند اصلاحات سیاسی و تغییر بندهایی از قانون اساسی معمولا نخبگان و نیروهای سیاسی درگیر هستند ولی در ماجرای کشته شدن این جوان مصری مردم عادی وارد معرکه شدند.
اهمیت حضور البرادعی در این تجمع نیز در همین مسئله نهفته است که او توانست از این ماجرا بهره برداری کند و در کنار مردمی که احساس می کنند ظلمی صورت گرفته است حضور یابد.
البرادعی در این ماجرا فرصت یافت وارد مسئله ای شود که از نظر عموم مردم اهمیت دارد نه فقط نخبگان سیاسی.
نکته جدید این است که ما شاهد برقرار شدن ارتباط بین اظهارات نخبگان سیاسی از جمله البرادعی درباره اصلاحات سیاسی و مشکلاتی هستیم که مردم در زندگی روزمره با آن مواجه هستند و نقطه اوج آن تعرض به این جوان مصری بود".