تنش در بخش معادن الماس زیمبابوه بشدت رژیم صهیونیستی را نگران کرده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز؛ در پی انتشار اسنادی از نقض حقوق کارگران شاغل در بخش معادن الماس زیمبابوه و بحران در بخش صنعت معادن الماس این کشور، رژیم صهیونیستی که بزرگترین بازار الماس جهان را در اختیار دارد بشدت نگران شده است.
به همین علت مقامات این رژیم درباره اینده معادن الماس زیمبابوه نشست فوق العاده برگزار کردند. براساس این گزارش؛ گروههای حقوق بشر از نقض گسترده حقوق کارگران در بخش معادن الماس زیمبابوه خبر داده اند. دامینیک ورک هاون خبرنگار اسکای نیوز در خاورمیانه در گزارشی از تل اویو در این خصوص گفت: بازار الماس اسرائیل سالهای کم رونقی را پشت سر می گذارد.
البته کل صنعت الماس در جهان در پی بحران مالی اخیر بشدت تحت فشار قرار دارد.
اما بازار الماس احتمالا در پی انتشار اسنادی مبنی بر نقض گسترده حقوق کارگران شاغل در بخش معادن الماس زیمبابوه بحرانی تر خواهد شد. خبرنگار اسکای نیوز در ادامه گفت: اسرائیل مرکز تجارت الماس در جهان است و ارزش الماس هایی که هرساله به اسرائیل منتقل می شود میلیون ها پوند است.
اما اکنون از دیدگاه اسرائیل صنعت الماس با جنجال جدیدی مواجه شده است. خبرنگار اسکای نیوز گفت: معدن الماس "مرنگی" یکی از معادن مهم زیمبابوه است که ورود خبرنگاران به ان و همچنین فیلم برداری از ان ممنوع است.
اما اخیرا گروهی از افریقای جنوبی به شکل مخفیانه از این معدن و فعالیت معدنکاران در ان فیلمبرداری کرده است.
ارتش زیمبابوه دو سال پیش کنترل این معدن را در اختیار گرفت و حدود دویست معدنکار را در این بخش قتل و عام کرد.
طرفداران حقوق بشر می گویند کاراجباری، تجاوز و شکنجه همچنان در این معدن ادامه دارد. الی هارروول از طرفداران حقوق بشر در مصاحبه با اسکای نیوز گفت افرادی که خواهان خرید الماس هستند زمانی که از خشونت های افراطی که در معادن استخراج ان مانند معدن مرنگی زیمبابوه بوقوع می پیوندند مطلع می شوند دیگر تمایلی به خرید ان نخواهند داشت.
خبرنگار اسکای نیوز گفت تلاش هایی انجام شده است تا از ورود الماس هایی که به قیمت خون مردم استحصال می شود به بازارها جلوگیری شود.
در همین راستا سال گذشته بازرسانی به زیمبابوه جنوبی اعزام شدند. خبرنگار اسکای نیوز گفت با وجود نقض گسترده حقوق کارگران فعال در بخش معادن الماس در زیمبابوه اقدامی علیه دولت این کشور انجام نشده است.
این در حالی است که انتشار اخباری مبنی بر استحصال الماس ها به قیمت خون مردم، بازار ان را تحت تاثیر قرار داده است.