"خالد عبدالمجيد" دبيرکل جبهه مبارزه مردمي فلسطين گفت: پايبندي دولت مصر به شرط هاي آمريکا و رژيم صهيونيستي، مصالحه ملي فلسطين را به بن بست کشاند.
وي اين سخنان را روز يکشنبه در حاشيه کارگاهي با عنوان "به سوي اتحاد عمل کميته هاي حق بازگشت در نقاط مختلف" در اردوگاه فلسطيني نشين "يرموک" دمشق در گفت وگو با خبرنگار ايرنا بيان کرد.
عبدالمجيد گفت : مصر تفاهم هايي را که شخصيت هاي مستقل فلسطين ، شماري از نمايندگان جنبش مقاومت اسلامي فلسطين (حماس) و جنبش آزادسازي ملي (فتح) و ديگر گروه هاي فلسطيني آماده کرده و نيز تلاش هاي کشورهاي عربي و ترکيه در روند مصالحه را در چارچوب تعهد و پايبندي به شروط و خواسته هاي آمريکا رد کرده است.
وي ادامه داد: اصرار مصر بر امضاي پيشنهاد مصالحه اين کشور جداي از توافق هاي گروه هاي فلسطيني و در راستاي تعهد به شروط آمريکايي است که اين کشور از طريق "جرج ميچل" فرستاده ويژه اش در خاورميانه به مصر و تشکيلات خودگردان ديکته کرده است.
دبيرکل جبهه مبارزه مردمي فلسطين تصريح کرد: اين اصرارهاي مصر موجب شده تا مصالحه فلسطيني به بن بست کشانده شود.
نمايندگان فتح و حماس پيشنهادهاي خود را به همراه پيشنهاد مصر براي اين کشور ارسال کرده اند.
براساس گزارش منابع فلسطيني، مصر در ماه گذشته به طور رسمي پيشنهادها و توافق هاي گروه هاي فلسطيني را رد کرده و خواهان امضاي پيشنهاد خود توسط حماس شدند.
حماس اعلام کرد: ملاحظاتي بر شماري از بندهاي پيشنهادي مصر داشته و تمايل دارد تا اين مساله را در قاهره بررسي کند، اما دولت مصر اين پيشنهاد را رد کرده و بر امضاي پيشنهادهاي خود توسط حماس اصرار دارد.
عبدالمجيد درباره موانعي که در روند حق بازگشت ايجاد مي شود، خاطر نشان کرد: حق بازگشت حق تاريخي، قانوني و انساني است که هيچ کس از اعراب و فلسطينيان حق ندارند درباره آن بحث و رايزني کنند.
وي ادامه داد: اين همايش ها و فعاليت ها در راستاي تمسک به حق بازگشت آوارگان برگزار مي شود.
مقام فلسطيني تاکيد کرد: آوارگان فلسطيني در داخل و خارج اين سرزمين به حقوق کاملشان در بازگشت به وطن تمسک دارند.
براساس سازمان مرکزي آمار فلسطين، 5/5 ميليون فلسطيني در خارج، 1/4 ميليون فلسطيني در نوار غزه، 2/1 ميليون فلسطيني در کرانه باختري، 1/3 ميليون فلسطيني در سرزمين هاي اشغالي 1948 و 300 هزار فلسطيني در قدس اشغالي زندگي مي کنند.
ازمجموع آوارگان فلسطيني در خارج، 4/9 ميليون نفر در کشورهاي عربي و 920 هزار نفر در ساير کشورهاي جهان ساکنند.
از اين ميان، سه ميليون فلسطيني در اردن، 570 هزار نفر در سوريه، 470 هزار نفر در لبنان، 370 هزار نفر در عربستان، 65 هزار نفر در مصر، 200 هزار نفر در کشورهاي عرب حوزه خليج فارس، 75 هزار نفر در ليبي، 20 هزار نفر در عراق، 200 هزار نفر در آمريکا، 300 هزار نفر در شيلي و 300 هزار نفر در اروپا سکونت دارند.