سومین دوره جشن فارغ التحصیلی دانشجویان ایرانشناسی و آموزش زبان فارسی با ارائه سه پایان نامه برتر دانشجویی در آديس آبابا برگزار شد.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي،غلام علائي سرپرست نمایندگی فرهنگی در اين آيين گفت: جمهوری اسلامی ایران به دلیل دارا بودن موقعیت استراتژیک ، منابع طبیعی ، تاریخ و تمدن دیرینه مورد توجه بسیاری از محافل بین المللی است ، از اینرو در راستای حفظ منافع بین المللی اغلب دانشگاه های کشورهای مختلف اقدام به تأسیس دپارتمان های مطالعات ایرانی کرده و با برقراری کرسی های ایرانشناسی اطلاعات زیادی را در این خصوص کسب می کنند.
وی افزود کشور اتیوپی نیز به عنوان بخشی از جامعه بین الملل در صدد است روابط خود را با این کشور تأثیرگذار در منطقه و جهان را گسترش دهد. براین اساس بخش فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آدیس آبابا در جهت تحکیم روابط دو کشور که سابقه آن به دو تمدن پارس و آکسوم بر می گردد و همچنین ایجاد زمینه برای درک متقابل دو ملت از یکدیگر از سال 2009 میلادی اقدام به برگزاری کلاس های ایرانشناسی كرد که امروز ما شاهد برگزاری جشن فارغ التحصیلی سومین دوره آن هستیم.
سرپرست نمایندگی فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: روابط ایران و اتیوپی پس از پیروزی انقلاب اسلامی وارد مرحله جدیدی شد که در آن حکومت وقت اتیوپی، از اولین دولت هایی بود که جمهوری اسلامی ایران را به رسمیت شناخت. وی یادآور شد پس از سقوط رژیم نظامی در این کشور و به قدرت رسیدن هیأت حاکمه فعلی در سال 1991میلادی روابط دو کشور در زمینه های فرهنگی ، علمی و همکاریهای آموزشی گسترش یافت که از ثمرات آن می توان به برگزاری کلاس های ایرانشناسی از سال 2009 میلادی اشاره کرد که تا کنون 70 دانشجو در سه دوره با انجام بیش از 40 تحقیق در خصوص روابط ایران و اتیوپی ، موضوع هسته ای و نقش آن در بخش انرژی کشور و دیگر موضوعات اشاره کرد.
وی در پایان افزود : برگزاری دوره های ایرانشناسی علاوه بر تحکیم روابط فرهنگی بین دو کشور این زمینه را نیز ایجاد خواهد کرد که دانشجویان تصویر روشنی نیز از جمهوری اسلامی ایران در اذهان خود داشته باشند.
آرکا آبوتا رئیس دپارتمان روزنامه نگاری و ارتباطات دانشگاه آدیس آبابا واستاد ایرانشناسی با اشاره به تاریخ و تمدن دیرینه دو امپراطوری بزرگ آن دوران، پارس و حبشه گفت: : روابط دو کشور بزرگ و باستانی به دو تمدن بزرگ پارس وآکسوم Axum برمی گردد که در آن مرزهای امپراطوری پارس در بعضی از مناطق تا حبشه آن زمان گسترده بود.
وی در ادامه برگزاری کلاس های ایرانشناسی را بهترین طریق ممکن در نوع خود برای معرفی ایران اسلامی عنوان کرد و اظهار داشت : با برگزاری چهارمین دوره این کلاس ها امید می رود بخشی از اهداف موافقتنامه علمی و فرهنگی منعقد شده بین دو کشور به منصه ظهور رسیده باشد.
سپس سه تن از دانشجويان به ارائه مختصري از پايان نامه هاي خويش پرداختند. بیش از 20 پایان نامه تحقیقی در سومین دوره ایرانشناسی توسط دانشجویان به صورت گروهی و انفرادی به انجام رسید که با پایان نامه های دو دوره قبلی در قالب نمایشگاهی در معرض دید مدعوین قرار گرفت.