"محمد حسين شيرازي" جوانترين دانشجوي خلباني ايراني با کسب رتبه نخست دوره هاي نظري و عملي کاپيتاني موفق به دريافت گواهينامه ATPL از دانشگاه هوايي پرتوريا آفريقاي جنوبي شد.
وي روز شنبه در گفت وگو با ايرنا اظهار داشت که در 22 سالگي و در کمتر از يک سال علاوه بر گواهينامه هاي دوره هاي عالي تربيت کاپيتاني هواپيماهاي شخصيPPL و خلباني تجاري CPL، توانست جوانترين خلباني باشد که گواهينامه کاپيتاني ايرلاين ATPL جهاني را دريافت کند.
به گفته شيرازي او با کسب حدود دو هزار و 200 ساعت پرواز در ماه گذشته موفق شد به عنوان اولين جوان ايراني اين مدرک را از کشور آفريقاي جنوبي کسب کند.
وي در باره سيستم علمي دانشگاه پرتوريا گفت: دوره خلباني داراي سه مدرک (مرحله) است که بر حسب وزن هواپيما تقسيم بندي مي شود و معمولا خلبانان با افرايش ساعت پرواز و گذراندن امتحانات تئوري مربوطه به مدارک بالاتر در اين رشته دست مي يابند.
شيرازي مدرک اول را گواهينامه خلباني شخصي PPL عنوان کرد و گفت: اين مدرک براي پروازهاي کوچک و خصوصي است و مدرک دوم گواهينامه خلباني تجاري CPL است و جهت تصدي صندلي کمک خلبان است و مدرک آخر مدرک عالي اين رشته به شمار مي رود که مدرک کاپيتاني ايرلاين ATPL است.
وي گفت: آفريقاي جنوبي در امر آموزش تحصيلات عالي خلباني پشرفت چشم گيري داشته و بر اساس قوانين هوايي (CAA) در رتبه دوم بعد از از اروپا قرار دارد و هر ساله پذيراي بسياري از خلبانان و مهندسين پرواز از کشورهاي مختلف جهان براي ادامه تحصيل است.
شيرازي با اشاره به حضور ديگر جوانان ايراني محصل در اين رشته در آفريقاي جنوبي گفت: کسب اين موفقيت در مدت يک سال به معني کم اهميت يا ساده بودن دروس مختلف و امتحانات فني اين رشته در آفريقاي جنوبي نيست بلکه نشانگر شوق، علاقه و هوش سرشار ايراني هاست، زيرا دانشجويان اروپايي و آسيايي و آمريکايي پس از قريب به چهار سال اين دو مدرک را مي گيرند.
شيرازي که در حال حاضر رييس انجمن دوستي ايران و تانزانيا نيز هست تاکيد کرد که در سفر به کشورهاي مختلف آفريقايي همواره سعي کرده است نماينده و مبلغ فرهنگ و اقتدار ايراني باشد.
شيرازي افزود: از افتخارتم اين است که هميشه کارت شناسايي فرودگاهم را با آرم و نشان شرکت هواپيمايي جمهوري اسلامي (هما) به گردن مي اندازم و و گردشگران در اولين نگاه به ايراني بودنم پي مي برند.
وي در پايان با بيان خاطره اي افزود: به ياد دارم که روز جهاني قدس شريف بصورت گروهي بر فراز يکي از کشورهاي آفريقايي در حال پرواز بوديم و هنگامي که صداي خلبان يک هواپيماي رژيم صهيونيستي را در فرکانس راديويي شنيدم از همان جا صداي اعتراض مردم مظلوم فلسطين را با جمله "مرگ بر اسراييل" به گوش آن گروه پروازي رساندم.