مقامات مصر اعلام کردند یک تونل مخفی در مرز کشورشان با نوار غزه کشف کرده اند که از ان برای قاچاق خودرو به این منطقه تحت محاصره فلسطین استفاده می شد.
خبرگزاری رسمی مصر، منا، روز سه شنبه این مطلب را به نقل از منابع رسمی اعلام و تصریح کرد مشخصات این تونل که در منطقه الدهینیه در جنوب پایانه مرزی رفح وجود دارد افشا نشده است. یک مسئول سرویسهای امنیتی مصر اعلام کرد نیروهای امنیتی زمانی این تونل را کشف کردند که عملیات قاچاق در داخل ان جریان داشت.
وی افزود نیروهای امنیتی با قاچاقچیان که در تونل حضور داشتند به تبادل اتش پرداختند اما قاچاقچیان موفق شدند با خودروهای دیگری که قرار بود به غزه قاچاق شود فرار کنند.
این مسئول امنیتی مصر تصریح کرد برخی از خودروهایی که در داخل این تونل کشف و ضبط شد سرقتی است. فلسطینیان تونلهای زیادی در مرزهای نوار غزه و مصر ایجاد کرده اند تا از طریق انها کالاهای مورد نیاز خود به ویژه سوخت، غذا ، لباس، سلاح و حتی چارپایان را به داخل نوار غزه قاچاق کنند و به این ترتیب محاصره شدیدی را که اسرائیل از سال دو هزار و شش بر این منطقه اعمال کرده است دور بزنند. پس از انکه جنبش حماس با بیرون کردن نیروهای وفادار به محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین کنترل این منطقه را در دست گرفت اسرائیل نیز محاصره این منطقه را تشدید کرد.
اما اسرائیل ماه گذشته مجبور شد تحت فشارهای فزاینده بین المللی محاصره این منطقه را اندکی تعدیل کند.
بر اساس تحقیقاتی که سازمان ملل متحد درباره نوار غزه انجام داده است، اقدامات تنبیهی اسرائیل برضد نوار غزه که به گفته مقامات تل اویو با هدف تشدید فشار بر گروههای مبارز فلسطینی صورت گرفته است اثار و پیامدهای ناگوار زیادی بر زیرساختهای حیاتی این منطقه گذاشته و زندگی فلسطینان ساکن این منطقه را فلج کرده است.
مقامات اسرائیلی ادعا می کنند که با محاصره نوار غزه قصد دارند مانع از ان شوند که جنبش حماس از نظر نظامی خود را احیا کند.
اسرائیل همچنین ادعا می کند که با محاصره نوار غزه تلاش می کنند تا حماس را وادار کند گیلاد شالیت، نظامی اسرائیلی اسیر شده در سال دو هزار و شش، را ازاد کند. حسنی مبارک رئیس جمهور مصر اعلام کرده است که پایانه مرزی رفح برای مدت نامحدودی باز خواهد بود.
گذرگاه رفح تنها گذرگاه مرزی است که اسرائیل انرا کنترل نمی کند. حوادث مربوط به محاصره نوار غزه در هفته های اخیر فشارها را بر اسرائیل افزایش داده است.
نظامیان ارتش اسرائیل سی و یکم ماه مه به ناوگان کشتیهای حامل کمکهای بشردوستانه اعزامی به نوار غزه حمله کردند و نه فعال صلح طلب ترک را به قتل رساندند.
هشت تن از این افراد از اتباع ترکیه بودند و یک نفر دیگر نیز یک ترک تبار امریکایی بود.
این تهاجم خونین خشم شدید کشورهای جهان به ویژه دولت ترکیه را برانگیخت.
حمله به کاروان ازادی که با واکنش شدید جامعه بین المللی برضد رژیم صهیونیستی همراه شد، این رژیم را وارد یک بحران دیپلماتیک شدید کرد.
این کشتیها حامل هزاران تن کمکهای بشردوستانه بود که قرار بود در میان مردم غزه توزیع شود.
محموله کمکهای بشردوستانه مورد نظر برای ساکنان نوار غزه که در هفت کشتی بارگیری شده بود شامل نیازهای ضروری فلسطینیان از جمله مواد غذایی، دارو، تجهیزات پزشکی و مصالح ساختمانی بود.