نشست بین المللی ارزیابی چشم اندازها و پیشرفتهای حاصل شده در تحقق اهداف هزاره توسعه در کشورهای افریقایی در چند روز اینده در غنا برگزار خواهد شد.
این مجمع بین المللی چهار روزه به ابتکار و تلاش اداره منطقه ای برنامه توسعه سازمان ملل متحد با عنوان «افریقا: استفاده از فرصتها به منظور تسریع روند توسعه» برگزار خواهد شد.
شرکت کنندگان در این نشست پیشرفتهای اقتصادی و چالشهای فراروی کشورهای افریقایی را در زمینه توسعه مورد بررسی قرار خواهند داد. این مجمع بین المللی روز چهار شنبه اغاز به کار خواهد کرد و نمایندگان بیش از چهل کشور افریقایی عضو برنامه توسعه سازمان ملل متحد و همچنین مسئولان برخی نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد، سازمانهای منطقه ای، جامعه دانشگاهی و محافل سیاسی کشورهای مختلف افریقایی در ان شرکت خواهند کرد. مایمونا میلز،مشاور منطقه ای برنامه توسعه سازمان ملل متحد در امور ارتباطات،روز سه شنبه در کنفرانسی مطبوعاتی در اکرا اعلام کرد شرکت کنندگان در این مجمع بین المللی ظرفیتها و فرصتهای موجود در کشورهای افریقایی را شناسایی خواهند کرد تا بتوانیم با بهره برداری از انها قاره افریقا را در مسیر رشد اقتصادی و توسعه پایدار قرار دهیم. در این مجمع بین المللی،کمیته های کارشناسی چشم اندازهای جدید را برای ایجاد مشاغل بیشتر، افزایش درامدها و بهره گیری از فناوریهای اطلاعاتی جدید در قاره افریقا مورد بررسی قرار خواهد داد.
مسائل تغییرات اب و هوایی و همچنین مبارزه با بیماریهای خطرناک به ویژه ایدز، سل و مالاریا از دیگر موضوعات مهمی است که در این نشست بین المللی مورد تبادل نظر قرار خواهد گرفت. بر اساس اهداف هزاره توسعه که کوفی عنان دبیر کل پیشین سازمان ملل متحد در سال دو هزار تعیین کرد، جامعه بین المللی باید تا سال دو هزار و پانزده میزان فقر و گرسنگی را در جهان نسبت به دهه نود به نصف کاهش دهد.
با این وجود سازمان ملل متحد معتقد است تا زمانی که کشورهای جهان به ویژه کشورهای صنعتی و توسعه یافته اقدامی جدی و موثر برای بهبود اوضاع اقتصادی جهان به خصوص در قاره افریقا صورت ندهند، توان و ظرفیت کشورهای فقیر برای تحقق اهداف هزاره توسعه بهبود نخواهد یافت.
هشت کشور بزرگ صنعتی و ثروتمند جهان موسوم به گروه هشت، به علت عمل نکردن به تعهدات و وعده های خود مبنی بر دو برابر کردن کمکهای اقتصادی و مالی به کشورهای فقیر به منظور تحقق اهداف هزاره مورد انتقاد قرار گرفته اند.
یکی از پیامدهای بحران مالی اخیر، کاهش روز افزون کمکهای بین المللی به روند توسعه در جهان و در نتیجه کاهش احتمال تحقق اهداف هزاره توسعه است.
به گزارش خبرگزاری شینهوا از اکرا، در سپتامبر سال دو هزار، سران کشورهای جهان در نشستی در نیویورک بیانیه هزاره را تصویب کردند.
در این بیانیه بر ضرورت تحقق هشت هدف بزرگ در زمینه توسعه تا سال دو هزار و پانزده تاکید شده است.
کاهش پنجاه درصدی میزان فقر در جهان، تضمین اموزش ابتدایی برای همه ساکنان زمین، ارتقای برابری زن و مرد، کاهش میزان مرگ و میر کودکان و مادران، مبارزه با بیماریهای خطرناک و همه گیر مانند ایدز و مالاریا و حفاظت از محیط زیست مهمترین اهداف هزاره توسعه را تشکیل می دهند. بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد از کشورهای ثروتمند و روسای شرکتهای غیر دولتی در جهان خواسته است به منظور کمک به تحقق اهداف هزاره توسعه سرمایه گذاریهای خود را در کشورهای در حال توسعه و فقیر افزایش دهند.
بان کی مون که در سازمان ملل متحد در حضور اعضای «پیمان جهانی» سخنرانی می کرد تاکید کرد دستیابی به اهداف هزاره توسعه در جهان به سرمایه گذاری بیشتر در کشورهای در حال توسعه و فقیر نیاز دارد.