88.03.06
رئيس جمهوري سودان از طرح پيشنهادات رژيم صهيونيستي مبني بر عاديسازي روابط اين كشور با صهيونيستها در مقابل حل مشكلات سودان خبر داد.
به گزارش فارس ، "عمرالبشير " در مصاحبه با روزنامه اماراتي الخليج گفت: كشورهايي كه در كمين سودان هستند، فقط مرا هدف قرار ندادهاند، بلكه با اصول و افكاري كه به آن پايبندم مشكل دارند.
رئيس جمهوري سودان شاخصههاي جهاني كه سودان را يك كشور شكست خورده ميداند، مضحك خواند و افزود: بايد در بي طرفي اين نشانهها شك كرد، زيرا دولت شكست خورده آن است كه گرفتار بحران اقتصاد جهاني و جنگ عراق و افغانستان است.
البشير گفت: من ترديدهاي جنبش مردمي كه شريك دولت وحدت ملي سودان است، درك ميكنم، زيرا اين جنبش طي سالهاي طولاني براي دستيابي به اهداف خود شيوه جنگ را برگزيده است، بنابراين يك شبه نميتواند تغيير كند و به يك حركت سياسي مبتني بر مذاكره روي آورد. من از مشكلاتي كه سودان در زمينه اقتصاد داخلي با آن روبروست آگاهم ، بويژه اينكه ما در مرحله تحول به سر ميبريم و به اين مشكلات معترفيم و تلاش ميكنيم كه آن را پشت سر بگذاريم.
رئيس جمهور سودان، كشور چاد كه همسايه غربي سودان و هم مرز استان دارفور است را يك قرباني خواند كه تلاش ميكند از بحرانها و درگيريهاي داخلي و قبيلهاي بگريزد، اما آلت دست نيروهاي استكباري شده است.
متن گفتگوي الخليج با رئيس جمهور سودان به شرح ذيل است:
الخليج: تا چه زماني سودان همچنان هدف محاصره اقصادي، تحريمها و ديوان كيفري بين المللي قرار خواهد گرفت و گزينههايي كه سودان براي مقابله با اين اقدامات پيش روي خود دارد، چيست؟
عمر البشير: اهداف پنهان و آشكاري كه براي براندازي دولت سودان در نظر گرفته شده، محدود به شخص من نميشود، بلكه اصول و مباني فكري را هدف قرار داده است، تا زماني كه ما به عقايد، ملي گرايي و دفاع از خاكمان پايبند باشيم و براي رفاه و آسايش مردم كشورمان تلاش كنيم، هدف قدرتهاي بزرگ هستيم، اما ما ايستادگي مردممان را داريم و همواره در مقابله با توطئهها با شجاعت و تجربه برخورد كردهايم. گذشته از همه اينها ما ايماني داريم كه متزلزل نميشود و معتقديم كه خداوند هر كه را بخواهد به قدرت ميرساند و هر زماني كه بخواهد او را از قدرت بركنار ميكند.
الخليج: ميدانيد كه مشكلات دارفور ناشي از ائتلاف 150 سازمان و گروه فشار يهودي در آمريكاست، چرا اسرائيل سودان را هدف قرار داده است و حتي براي اولين بار سودان را هدف تهاجم نظامي خود قرار داده و با ادعاي اينكه كاروان كاميونها در شرق سودان حامل سلاح به غزه بودند، اقدام به بمباران كاميونها كرده است؟
عمر البشير: همه ميدانيم كه اسرائيل همه كشورهاي عربي و اسلامي را هدف قرار داده، اما وزير امنيت اسرائيل با بي شرمي اعلام كرد كه سودان هدف بزرگي براي اسرائيل است.
الخليج: شما بارها از فشارهايي براي عادي سازي روابط با اسرائيل سخن گفتيد، چرا؟
عمر البشير: به ما پيشنهاد دادهاند كه در صورت عادي سازي روابط با اسرائيل، مشكلات و بحران هايي كه با آن مواجهيم حل خواهد شد، اما ما بر سر مسائلي همچون اصول و ارزشها، آزادي خود و يا بازگرداندن حق مردم فلسطين كه از آنها سلب شده و اينكه قدس پايتخت دولت فلسطين است، چانهزني نميكنيم.
الخليج: چرا در ارزيابيهاي بينالمللي و شاخصهاي جهاني، سودان هميشه در انتهاي ليست قرار دارد و يا هنگامي كه سخن از فساد و عدم شفافيت است، سودان در صدر ليست قرار مي گيرد و اين كشور هميشه در ليست كشورهاي شكست خورده قرار دارد؟
عمر البشير: سوال اين است كه چه كسي اين شاخصهها را تعيين مي كند و چه كسي ارزيابيها را انجام ميدهد؟ اين شاخصهها سلاح پنهاني ديگري در دستان صهيونيستهاست كه با بيطرفي و رعايت امانتداري مطرح نميشود در واقع يك ابزار سياسي است كه تلاش ميكند تا اميد را در كشورهاي در حال توسعه از بين ببرد و موجب ايجاد جنگهاي داخلي و ناامني در سودان شود. بنابراين ما به سخنان آنها بها نميدهيم بلكه از آنها ميخواهيم فساد دولت را در هر معامله و يا توافقنامهاي كه منعقد كردهايم اثبات كنند، زيرا شكست واقعي براي كساني است كه درگير بحران اقتصادي و جنگ عراق و افغانستان هستند.
الخليج: پس از صدور حكم ديوان كيفري بينالمللي ، توافقي مردمي و حزبي در سودان شكل گرفت كه حكم دادگاه را رد كرد. آيا دولت قدرداني خود از آنها را با توسعه سياسي احزاب و ايجاد رفاه و آسايش براي مردم نشان داده است؟
عمر البشير: توافق مردمي و حزبي بر ضد حكم ديوان كيفري بين المللي، نيازي به چانه زني و يا باج خواهي ندارد، ما از مردم سودان قدرداني ميكنيم و بر اساس قانون اساسي و توافقنامه صلح به سوي تحول دموكراتيك گام بر ميداريم، منتهي حقي بر مردم كشورمان نداريم، زيرا اين حقوق اصلي مردم است و تعهداتي است كه قانون اساسي بر عهده ما گذاشته است.
الخليج: گاهي اوقات ميبينيم جنبش مردمي به عنوان شريك حكومت ، اقدامات دولت را رد ميكند و حزب كنگره ملي را مسئول همه شكستها و موانع و يا كند بودن روند اجراي توافقنامه ميداند.
عمر البشير: هيچ انسان عاقلي از جنبش مسلحي كه در طول ساليان طولاني از شيوه جنگ براي دستيابي به اهداف خود استفاده كرده است، انتظار ندارد يك شبه به حركت سياسي و مذاكره روي بياورد، با وجود اين ما به عنوان دو شريك توانستيم مشكلات جنگ و درگيري را پشت سر بگذاريم، پس ايجاد شك و ترديد و بدبيني درباره موضوعي در يك برهه از زمان ، طبيعي است و ما كاملا آن را درك ميكنيم و هرگز مانعي در روند صلح ايجاد نخواهد كرد.
الخليج: آيا روابط سودان با كشورهاي همسايه از جمله چاد حلقه ضعيفتري از دايره هدف قرار دادن سودان است؟
عمر البشير: چاد از بحرانهاي داخلي و قبيلهاي و درگيريهاي مستمر رنج ميبرد و تلاش مي كند نقش قرباني را بازي كند، نيروهاي استكباري نيز از اين كشور به عنوان ابزار دست خود استفاده ميكنند تا دائما در دارفور ناامني ايجاد كنند؛ رابطه با كشورهاي غربي نيز به منافع آن كشورها و دستيابي به منابع باز ميگردد بنابراين سودان كه اولين كشور آفريقايي در جنوب صحرا بود كه استقلال خود را بدست آورد، كانون توجه استعمارگران جديد است تا به عنوان اولين كشور جنوب صحرا تحت استعمار جديد باشد، اما سودان هرگز چنين اجازه اي نخواهد داد.
الخليج: آيا معتقديد كه روابط سودان با شرق (روسيه، چين، هند، اندونزي و مالزي) براي بي نياز شدن از غرب كافي است؟
عمر البشير: گرايش ما به شرق در زمينههاي مختلف ، بويژه استخراج و سرمايهگذاري نفتي موجب بيداري غرب شده است، زيرا آنها نفت منطقه را ذخيرهاي استراتژيك براي رفاه كشورشان ميدانند، تا جاييكه يكي از مسئولان غربي از نفت سودان با عنوان "نفت ما " ياد كرد، بنابراين برايشان دردناك است كه نفت سودان به شرق برود.
الخليج: درباره وضعيت داخلي سودان با تورم، افزايش قيمتها و عوارضي روبرو هستيد كه بار زندگي را بر دوش مردم سنگينتر ميكند و شاهد اختلاف طبقاتي آشكار در اين كشور هستيم، دليل آن چيست؟
عمر البشير: ما در مرحله تحول اقتصادي هستيم و بحران اقتصاد جهاني و محاصره اقتصادي به ما فشار مي آورد. دنيا دهكده كوچكي شده است. بنابراين از اين عناصر تاثير ميپذيرد و بر قيمت برخي كالاها تاثير ميگذارد اما ما به دنبال احتكار در تجارت و بازار عرضه و تقاضا نيستيم، اختلاف طبقاتي نيز سنت خدا در ميان مردم است و هيچ نقطهاي در جهان از اين مساله مستثني نيست، اما سودان با نهضت كشاورزي ، تامين مسكن مناسب و درمان رايگان براي برخي از بيماريهاي سخت، بيمه بهداشتي و نظارت اجتماعي تلاش ميكند تا از رنج مردم بكاهد.
الخليج: تاثير بحران اقصاد جهاني بر سودان چگونه بوده است؟
عمر البشير: بيشترين تاثير بحران اقتصاد جهاني در كشور ما به پايين آمدن بهاي نفت باز مي گردد كه بر بودجه عمومي كشور تاثير گذاشته است اما به ياري خداوند با منابع غني كشورمان اين بحران را پشت سر ميگذاريم.