پايگاه اطلاع رساني هفته نامه آفريقايي "ژون آفريک" چاپ پاريس نوشت: ايران و عراق؛ جنگ، هزاران کشته آن و دشمني ها را فراموش کرده اند.
به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، ژون آفريک نوشت: ايران و عراق 2 دشمن قسم خورده سابق در مقابل نگاه نگران و ناتوان آمريکا، دشمني ها را فراموش کرده اند و از اين پس به سرنوشت مشترک مي انديشند.
اين نشريه با اشاره به رونق توليدات ايران در بازار عراق و بويژه در کربلا، افزود: نزديک به يکصد شرکت ايراني در نمايشگاهي که از 25 تا 29 ژوئن در عراق برگزار شد، شرکت کردند و محصولات خود را از جمله عسل که عراقي ها به آن علاقه مندند، خمير دندان، شامپو، لوازم آرايشي و بهداشتي، کنسرو، دستگاه تهويه مطبوع، لوازم خانگي، کاميون و موتور عرضه کردند.
به نوشته ژون آفريک، صادرات ايران به عراق در سالجاري ميلادي به هفت ميليارد دلار رسيده که اين ميزان، هفت برابر بيشتر از صادرات سال 2007 ميلادي است. البته به گفته وزير بازرگاني ايران، اين کشور طرحي را براي رساندن اين رقم به 10 ميليارد دلار در دست دارد.
دستگاه هاي تهويه هوا و لوازم خانگي توليد ايران با نام تجاري "برفاب" از رونق چشمگيري در بازار بغداد و بصره برخوردار است. اين لوازم ارزان قيمت و کم مصرف بوده و کار کردن با آن ها آسان است. امروز صادرات غير نفتي ايران، يک سوم بازار عراق را به خود اختصاص داده است و اگر طرح ايجاد بازار آزاد ميان 2 کشور اجرايي شود، محصولات ايراني نيمي از بازار عراق را پر خواهند کرد.
اين نشريه آفريقايي افزود: آمريکا که نيروهاي آن خروج از عراق را آغاز کرده اند، نمي تواند با اين "نزديکي بر پايه ملاحظات" ميان 2 همسايه مخالفت کند. اين نزديکي طرح هاي آمريکا را در نابودي اقتصادي ايران اسلامي ناکام مي گذارد.
ژون افريک خاطرنشان کرد: ايران و عراق جنگ سال هاي 1980 تا 1988 ميلادي، هزاران کشته و هزينه 500 ميليارد دلاري ناشي از خسارات مادي، خريد اسلحه و وضعيت اقتصادي نامناسب را فراموش کرده اند. هزاران شيعه عراقي که از زمان "صدام حسين" به ايران رفته بودند به کشور خود بازگشتند. برخي از آنان به دولت و دستگاه اداري عراق پيوستند و برخي ديگر به فعاليت هاي تجاري مشغول شدند. همه آنان به سرنوشتي مشترک مي انديشند.
اين 2 کشور که يک هزار و 458 کيلومتر مرز مشترک دارند و هر 2 کشورهايي با اکثريت شيعه محسوب مي شوند، از ذخاير عظيم نفت و گاز برخوردارند.
توليد ناخالص داخلي ايران و عراق در سال 2009 ميلادي به 400 ميليارد دلار و 2 برابر توليد ناخالص رژيم صهيونيستي رسيد. اين 2 کشور با همکاري هاي مشترک مي توانند با اقتصاد قدرتمند ترکيه و سيطره اقتصادي عربستان، رقابت کنند.
ايران و عراق در سال 2015 ميلادي با جمعيتي 120 ميليون نفري بازار مصرفي چهار برابر عربستان و 60 درصد بزرگتر از ترکيه خواهند داشت.
اين 2 کشور با ذخيره اثبات شده 253 ميليارد بشکه نفت خام برابر 19 درصد کل دنيا و ذخيره گازي 33 هزار ميليارد متر مکعب گاز طبيعي، برابر با 18 درصد ذخيره گاز دنيا، نه تنها خواهند توانست بر سازمان کشورهاي صادر کننده نفت (اوپک) تسلط يابند بلکه مي توانند بر بازار بين المللي سوخت نيز مسلط شوند.
اين نشريه با اشاره به اين که روزانه پنج ميليون زائر ايراني اماکن مقدس کربلا و نجف را زيارت مي کنند، افزود: اگر در فراسوي تجارت هاي خرد و زيارت اماکن مقدس، منطق حاکم باشد، در آينده مي توان پالايشگاه ها و فعاليت هاي مشترک را شاهد بود. سرپرستان منابع مالي ايراني که شيوه آماده شدن براي آينده را مي دانند، اشتباه نمي کنند. آن ها پويا تر از همتايان عراقي خود که با اشغال اين کشور به دست آمريکا از ميان رفته اند، عمل مي کنند، به طوري که سه بانک بزرگ ايراني "ملي"، پارسيان" و کار آفرين" خود را براي بازگشايي شعبي در عراق آماده مي کنند.