پركاربردترين شيوه برای حفظ قرآن كريم در آفريقای جنوبی، شيوه تكرار محفوظات قرآنی است كه قرآنآموزان از سن 8 تا 18 سالگی در مراكز ويژه حفظ آن را فرا میگيرند و هر 10 نفر يك مدرس قرآنی دارد و بيشتر حفظشان هم از همين طريق تكرار محفوظات است.
سالم بن سليمان پك، حافظ كل قرآن كريم و نماينده كشور آفريقای جنوبی در بيست و هفتمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن كريم ايران، در گفتوگوی اختصاصی با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: در آفريقای جنوبی دو مركز فعاليتهای قرآنی و حضور در مسابقات بينالمللی را مديريت میكنند و من نيز از سوی يكی از اين ادارات به عنوان نماينده آفريقای جنوبی برای شركت در اين مسابقات انتخاب شدم.
وی افزود: مراكز قرآنی در آفريقای جنوبی زياد نيست اما در كنار همين مراكز قرآنی اندك، دورههای آموزش قرآن در منزل اساتيد قرآنی اين كشور نيز برگزار میشود.
سالم بن سليمان پك، ادامه داد: سال 2000 برای نخستينبار در مسابقات بينالمللی قرآن كريم كه در كشور عربستان برگزار میشد، شركت كردم و سپس در سال 2005 در همين رشته در مسابقات قرآنی دبی حاضر شدم.
وی با بيان اينكه نمیتوان مسابقات دبی و عربستان را با ايران مقايسه كرد، گفت: در مورد سطح شركتكنندگان تصور میكنم قاری مالزيايی بتواند رتبهای كسب كند اما با بقيه متسابقين آشنايی ندارم.
نماينده آفريقای جنوبی در بيست و هفتمين دوره مسابقات بين المللی قرآن كريم ايران، قرآن كريم را طی سه سال (1995 ـ 1998) حفظ كرده است و اميدوار است بتواند در اين دوره، رتبه خوبی كسب كند؛ دو شركتكننده از آفريقای جنوبی، يكی در رشته قرائت و ديگری در رشته حفظ در اين دوره از رقابتها شركت كردهاند.
يادآوری میشود بيست و هفتمين مسابقات بينالمللی قرآن كريم روز 18 تير 89 با سخنرانی محمود احمدی نژاد، رئيس جمهور، كار خود را آغاز كرد و شركتكنندگان شصت كشور تا روز بيست و سوم تيرماه در رشتههای حفظ و قرائت قرآن كريم با يكديگر رقابت خواهند كرد.